В Україні в третині регіонів можна приготувати борщ за вартістю менше 100 гривень. Найменше грошей витратять жителі Львівщини – 96,6 гривень.
«У столиці приготувати борщ коштує найдорожче – 115,4 гривні. Середня вартість борщу в Україні – 103,3 гривні», – написав у Фейсбук директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.
Щоб приготувати борщ, жителям Одещини знадобиться 110,9 гривень, Харківщини – 108, Закарпаття – 106,4, Хмельниччини – 104,8, Луганщини – 104,4 гривні.
«У Сумській області приготування борщу коштує 104,3 гривні, Кіровоградській – 104,1 гривню, Херсонській – 103,9, Полтавській – 103,5, Чернігівській – 102,6 гривень. Жителям Київської області потрібно 102,5 гривень, щоб приготувати українську страву. Івано-Франківської, Волинської, Дніпропетровської, Чернівецької, Тернопільської, Житомирської і Львівської областей – менше 100 гривень», – підсумував Дорошенко.