Відкритий лист до депутатів Тернопільської міської ради

Фото realno.te.ua

Прийнятий на сесії Тернопільської міської ради 24 березня 2017 р. генеральний план забудови міста приховав маніпуляції і зловживання попередніх років та легалізував порушення законодавства у сфері землевідведення та містобудування. На жаль, більшість депутатів міської ради не по-господарськи підійшли до цього питання, фактично погодившись, щоби надалі забудовували парки, сквери, стадіони. Будували багатоповерхівки у приватному секторі без елементарного благоустрою – без зелених зон, дитячих майданчиків.

Тому й цьогоріч із закінченням зими скандальна забудова знову відновилася. Де жителі Тернополя організованіші, там ще тривають акції протесту, зокрема група активістів виступає проти будівництва так званої футбольної академії приватною структурою в парку Національного відродження, мешканці вулиць Протасевича та Довженка вимагають зупинити будівництво автомийки неподалік їхніх будинків, а скільки людей вже зневірилося і мовчки спостерігають за забудовою парків, скверів, берегів річки… Тернопіль за останні роки перетворюється на маленький Шанхай. А що коїться зі школою мистецтв…

На жаль, влада так і не розуміє, що такі її вчинки у поєднанні з «розпилом» народних коштів – це неповага до своїх дітей та онуків, яким би відпочивати у парках, дихати свіжим повітрям, їздити не понищеними дорогами, вчитися у затишних школах. А нехтувати здоров’ям своїх дітей і онуків може тільки людина, яка живе одним днем і не думає про майбутнє.

Дійшло до абсурду, розпочалася забудова майдану Перемоги, на вулиці Івана Мазепи… І це попри те, що всі знані тернопільські архітектори висловилися проти такого варварства і дикунства,  адже майдани і площі у всьому цивілізованому світі забудовувати не можна. Майдан має бути майданом, парк – парком. Збереження Майдану Перемоги – це не стереотипне мислення, це фундаментальна річ для усіх часів та поколінь. Якщо в місті не сформовані площі, майдани, сквери, нема простору, то воно перетворюється у захолустя.

На жаль, у пересічних мешканців Тернополя панує зневіра, що вони можуть щось змінити, а інформаційна кампанія на цю тему вже ведеться в ЗМІ упродовж років. Шкода, що Майдан Перемоги знову може стати перемогою влади і забудовників над здоровим глуздом.

Тому ми, громадсько-політичні організації Тернопільщини, висловлюємо пропозицію: щоби не нагнітати ситуацію, потрібно тимчасово призупинити будівництво на майдані Перемоги. Натомість, до 24 квітня провести круглий стіл і громадське обговорення даного питання за участі керівництва міста, голів депутатських фракцій, громадських організацій та архітекторів. Вважаємо, що такий круглий стіл допоможе знайти порозуміння та зніме напругу в суспільстві і покаже відкритість і прозорість діяльності міської влади.

17.04. 2018 р.

1. Тернопільський відокремлений підрозділ Всеукраїнської громадської організації еколого-правозахисної організації «Зелений тризуб» – Ю. Моргун.
2. Тернопільська обласна організація ВГО «Спілка офіцерів України» – О. Варакута.
3. ГО «Десантно-козацький рій» – В. Мосейко.
4. ТМО ВО «Батьківщина» – М. Сліпченко.
5. ГО «Майдан Тернопіль» – Б. Брич.
6. Тернопільський осередок ГО «ВО «Автомайдан». – І. Василів.
7. ГО «Громадська Люстраційна Рада Тернопільщини» – К. Бойко.
8. ГО «Об’єднання бойових побратимів» – К. Бойко.
9. Громадська Спілка «Об’єднання учасників АТО Тернопілля» – К. Бойко.
10. ГО «Схід та Захід Єдині Назавжди» – В. Конько.
11. ГО «Схід та Захід Єдині» – В. Конько.
12. Тернопілька міська організація політичної партії Українська Галицька партія» – І. Кізюк.
13. Тернопільська місцева організація «Асоціації трудових об’єднань молоді України» – І. Яремчук.
14. Ліга підприємців «Українська справа» – М. Ратушняк.
15. ГО «Автомайдан Тернопіль» – Д. Гайдуцький.
16. ГС «Українська спілка Автомайдан» – Д. Гайдуцький.
17. ВП ГО «Об’єднання добровольців у Тернопільській області» – Д. Гайдуцький.
18. ГО «20 Загін територіальної оборони» – Р. Лисий.
19. ГО «Світ культури» – В. Демчишин.

Схожі публікації