Як вгодити Вогняному Собаці: рецепти до новорічного столу

Як вгодити Вогняному Собаці: рецепти до новорічного столу

Що приготувати? – завжди важливо для всіх господинь. А коли йдеться про новорічний стіл… голова йде обертом від розмаїтя всіляких страв, якими можна пригостити родину і друзів. Але приготувати треба найкращі й такі, щоб сподобалися всім. Отож, пропонуємо цікаву підбірку смачних ідей для зустрічі 2018 року.

Собака – невибаглива тварина, яка любить просту, але ситну їжу. Та найбільше, звичайно, м’ясо. Саме цим фактором слід керуватися, складаючи новорічне меню. Також варто пам’ятати, що собака спокійно обходиться без делікатесів, тому не обов’язково купувати на свято дорогі екзотичні продукти. Однак не варто забувати про страви з овочів. І прикрасити свої кулінарні витвори зеленню. Покровителю нового року сподобаються закуски з начинками, ковбасні і сирні нарізки, викладені на листя салату і прикрашені зеленню й овочами, а також – сир, з якого можна зробити справжній кулінарний шедевр.

Закуска «Різнокольорові кульки»

Потрібно: 300 г філе тріски, 500 г картоплі, 400 г сиру, 2 свіжих огірки, болгарський перець – 1 червоний і 1 жовтий, 3 ст. л. майонезу, по пучку кропу і зеленої цибулі, перець і сіль – за смаком.

Приготування: якщо тріску купили цілу, то її потрібно розморожувати на нижній полиці холодильника протягом 8 годин. Швидке розморожування значно вплине на смак. Отже, розморожену тріску промити і відварити до готовності. Охололе філе відокремити від кісток і нарізати кубиками. Яйця зварити круто, очистити і нарізати кубиками. Картоплю відварити, остудити, очистити від шкірки, після чого приготувати пюре. Ретельно змішати його з яйцями, рибою, тертим сиром, дрібно нарізаним огірком і майонезом. Можна посолити і приправити перцем за смаком. З приготовленої рибної маси скачати кульки одного розміру. Окремо слід якомога дрібніше нарізати зелену цибулю, червоний і жовтий болгарський перець і викласти кожен інгредієнт на окрему тарілку. Можна обкачати рибні кульки у кольоровий «одяг», прикрасивши гілочкою кропу.

Салат пікантний

Потрібно: салатний мікс – 1 упаковка, печериці свіжі – 100 г, цибуля червона – ¼ шт., перець солодкий червоний – ½ шт., куряча грудка варена – 1 шт. Заправка: бальзамічний оцет – 2 ст. л., вода – 1 ст. л., олія – 1 ст. л., гірчиця – 1 ч. л., цукор – ½ ч. л., сіль – 2 ч. л., перець чорний мелений за смаком.

Приготування: свіжі шампіньйони помити, великі нарізати пластинками. Гриби обсмажити на олії  5-7 хв., посолити і поперчити. Приготувати бальзамічну заправку, гарненько все перемішавши. Червону цибулю нарізати тонко, солодкий перець – соломкою або кільцями. Перемішати все з салатним міксом. Курячі грудки відварити, або підсмажити, нарізати соломкою. Покласти на тарілки салатний мікс з овочами, зверху курячі шматочки, гриби. Полити приготовленою заправкою.

Салат з тунцем

Потрібно: 200 г улюбленої зелені салату порвати руками або посікти, 2 середніх ґрунтових огірки, почистити, порізати півкружечками, 15 помідорок черрі, розрізати кожну навпіл, 100 г бекону, порізаного тонкими смужками, 2 ст. л. зернят кунжуту, 2 банки (по 185 грамів) тунця у власному соку, 1 авокадо, почистити, крупно порізати, 100 г консервованої кукурудзи, відцідити, пів цибулини.

Для заправки: 120 г майонезу, 100 мл рідини з консервованих огірків, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. кетчупу.

Приготування: бекон підрум’янити на сухій сковорідці чи на деку в духовці. Кунжут підрум’янити на сухій сковорідці. В невеликій посуді змішати всі інгредієнти для заправки. Додати цибулю, перемішати й залишити маринуватись на 5 хв. У салатні миски розкласти листову зелень, огірки та помідорки черрі. Полити салат половиною заправки, викладаючи з неї підмариновану цибулю, рівномірно розподілити авокадо та кукурудзу. Зверху викласти бекон, ламаючи його руками, та тунця, рівномірно розподіляючи рибу по поверхні салату. Полити салат рештою заправки і посипати підрум’яненими зернятами кунжуту.

Картопля-гармошка

Потрібно: 5-6 картоплин, 5-6 смужок бекону, сіль і перець – за смаком.

Приготування: картоплю почистити, зробити надрізи, не доходячи до кінця на 1 см. У надрізи покласти тонко нарізаний бекон. Картоплю трохи посолити, поперчити, загорнути у фольгу. Викласти у форму для запікання. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 45-55 хв. (час приготування залежить від розміру і сорту картоплі). Готову картоплю посипати зеленню.

Курка з яблуками

Потрібно: 1,7-2 кг курки, 300 г яблук, 1 лимон, 1 невелика цибулина, 3 зубчики часнику, 120 г олії, 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. гірчиці, 3 ст. л. спецій для курки: кориця, паприка, коріандр, куркума, імбир, чилі, гвоздика, мускатний горіх, чорний перець, 2-3 ст. л. крупної солі.

Приготування: курку добре помити, обсушити. Два зубчики часнику пропустити через часничницю. З лимона вичавити сік. Олію змішати з гірчицею і збити блендером до стану майонезу. Додати інші інгредієнти: подрібнений часник, лимонний сік, спеції, цукор, сіль і гарненько перемішати. Отриманою сумішшю ретельно обтерти курку зовні та всередині, обгорнути її харчовою плівкою і відправити у холодильник на 8 годин або на ніч.

Яблука помити, розрізити на кілька частин, почистити від насіння. Цибулину розрізати на 4 частини. Часник порізати на великі шматочки.

Всередину промаринованої курки покласти часник, цибулю і яблука. Курку зашити товстою ниткою, щоб у процесі випікання з неї нічого не випадало. Зв’язати ниткою ноги, припасувати крильця, аби вони не обгоріли під час випікання. Приготовлену курку викласти на деко. Його необов’язково змащувати, оскільки з курки виділиться достатня кількість жиру. Поставити деко у розігріту до 200 градусів духовку на 2 години. Кожні 20-30 хв. поливати курку соком і жиром, який утворився, – таким чином вона краще покриється золотистою скоринкою. Готову запечену курку перекласти на велику тарілку, не забути зняти всі нитки, прикрасити зеленню, порізаними овочами, яблуками, виноградом.

Запечена сьомга

Потрібно: 400 г стейків сьомги, 0,5 шт. лимона, 100 мл йогурту «Активія»,1 ч. л. оливкової олії, гілочка розмарину, мелений коріандр за смаком, червоний перець за смаком, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком.

Приготування: сьомгу помити, обсушити, збризнути лимонним соком і дати постояти 5 хв.. Викласти в фольгу, трохи змащену оливковою олією. У процесі приготування в духовці риба виділить жир і не підгорить. Зверху стейки змастити йогуртом, посипати спеціями, покласти гілочки розмарину і посолити. Фольгу загорнути невеликими кишеньками, щоб з неї не витікав сік.

Наступний етап приготування сьомги в духовці – випікання. Поставити деко у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хв. Потім акуратно, щоб не обпектися паром, розкрити фольгу і залишити сьомгу в духовці ще на 5 хв., аби трохи підрум’янився верх. Готову сьомгу подавати гарячою з картопляним або рисовим гарніром, овочами та зеленню.

Желейний торт «Фруктовий Новий рік»

Потрібно: для бісквіту – 3 яйця, 0,5 склянки цукру, 1 ч. л. соди, 1 склянка (200 г) борошна. Для начинки: 3 апельсини, 3 мандарини, 150 г ананасів, 150 г (1 невеликий) бананів. Для крему: 50 г желатину, 1 пакетик ваніліну, 900 г сметани 20%, 1 склянка цукру.

Приготування: желатин розчинити у воді, згідно з інструкцією. Через 40-60 хв.  підігріти (не кип’ятити) до повного розчинення. Остудити. З яєць, цукру, соди і борошна замісити тісто для простого бісквіту. Випікати бісквіт при температурі 180 градусів протягом 15 хв. Вистиглий бісквіт порізати на квадратики розміром 1,5х1,5 см. Апельсини і мандарини очистити від шкірки, мандарини розібрати на дольки, апельсини порізати кружальцями. Ананаси і банан порізати кубиками. Збити сметану з цукром, додати ванілін і остиглий желатин, добре перемішати. Якщо желатину досить, то вже через 10 хв. крем почне застигати, робити потрібно все швидко. Фрукти гарно викласти на дно форми з роз’ємними бортами. Викласти частину бісквіта. На бісквітні кубики викласти фрукти. Залити кремом, потім викласти знову бісквіт і фрукти й залити кремом. Торт накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на ніч.

Наступного дня вийняти торт з форми, акуратно перевернувши на блюдо. Шматочки у торта рівні, бісквіт всередині просочений кремом, ніжний. Шанувальники желейних тортів будуть у захопленні!

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *