У ста грамах зефіру міститься приблизно 300 ккал, що значно менше, ніж в інших ласощах. Від інших солодощів зефір відрізняє те, що в ньому немає жирів, а тільки білки і вуглеводи, які не так небезпечні для фігури.
Цей десерт готують з цукру, фруктового пюре, яєчного білка і з желатину, агару або пектину. Агар і пектин мають рослинне походження. Пектин отримують з яблук, цукрових буряків або гарбузів.
Ця речовина виводить з організму токсини, іони важких металів, знижує рівень «поганого» холестерину в крові, а також чинить противірусну дію. Агар виготовляють з морських водоростей. В ньому міститься багато кальцію, заліза та йоду для зміцнення кісток і судин. Желатин – речовина тваринного походження (виготовляється з хрящів, сухожиль і кісток тварин).
Зефір з желатином корисно вживати при переломах, тріщинах кісток, він має відновлюючий ефект.