Буряк. Повторна термічна обробка варених буряків повністю позбавляє овоч його вітамінів. Адже буряк містить вітаміни В, Р, РР, фолієву кислоту, клітковину, магній, калій, йод, марганець, залізо, сірку, рубідій, цезій і ще цілий перелік живильних компонентів, він надзвичайно корисний для органів судинної системи.
М’ясо. Під час повторного нагріву м’ясо не тільки втрачає в смаку. У ньому знищуються легкозасвоювані білки, які якраз і роблять цей продукт корисним. З втратою цих білків м’ясо просто перетворюється в дуже важку для травлення їжу.
Гриби. Повторна термічна обробка грибів небезпечна з тієї ж причини, що і у випадку з м’ясом.
Яйця. Не майте звичку підігрівати омлети і яєчню, оскільки це знищує корисні мікроелементи з яєць, а також сприяє виникненню в таких розігрітих яєчних стравах токсинів і навіть канцерогенів.
Картопля. За словами вчених, картопля при повторному нагріванні втрачає найбільш значну частину своїх смакових якостей і корисних властивостей. Наприклад, під впливом високих температур розпадається крохмаль, який входить до її складу, що може негативно позначитися на здоров’ї.