Десерти до Дня закоханих: солодкі та ніжні, як любов

Десерти до Дня закоханих: солодкі та ніжні, як любов

Любов зігріває навіть у мороз, а як приємно й тепло розділяти свої почуття з іншими! Звісно, для цього не потрібно чекати нагоди. Але свята також існують для того, аби потішити себе чимось особливим. Солодкі хвилини побачення, солодкі бажання − ех, скільки насолоди приховує в собі День святого Валентина − свято всіх закоханих! Не відмовляйте собі в насолоді цього дня і приготуйте найсмачніші, найулюбленіші і, звичайно ж, найсолодші частування. І знаєте, що? Не обов’язково робити це для когось – зізнайтесь у любові до себе. А ми допоможемо визначитися з рецептами для солодкого частування, 

Найкрасивіший торт на День святого Валентина

Потрібно для коржів: 12 яєць, 12 ст. л. борошна, 12 ст. л. цукру, 4 ст. л. полуничного сиропу (або лікеру), червоний харчовий барвник, 1 ст. л. вершкового масла.

Для крему: 1 л сметани 30%-ї жирності, 1 склянка цукрової пудри, 10 г ванільного цукру, 1 ч. л. лимонного соку. 

Приготування: 3 яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розтерти з 2 ст. л. цукру до однорідної маси. У білки додати 1 ст. л. цукру і збити до пишної стійкої піни. Приблизно 1/4 частину збитих білків з’єднати з жовтками і перемішати акуратними рухами вінчика знизу вгору, поступово додаючи 3 ст. л. просіяного борошна, харчовий барвник і решту білкової маси. Вилити бісквітне тісто в застелену пергаментом і змащену маслом роз’ємну форму і акуратно розрівняти його по всій формі. Випікати бісквіт у розігрітій до 180°С духовці протягом 20 хв., при цьому не відкриваючи дверцята, щоб бісквіт не осів. Готовому коржу дати трохи охолонути протягом 10 хв., потім дістати з форми, повністю остудити і підрівняти краї. Аналогічно приготувати інші 3 коржі. У кожен додавайте на 1-2 краплі барвника більше, аніж зазначено на упаковці, щоб отримати ефект омбре. Ступінь фарбування вибирайте на свій розсуд. 

Для приготування крему в охолоджену сметану всипати цукрову пудру, змішану з ванільним цукром, і збити до однорідної маси протягом 3-5 хв. Наприкінці додати лимонний сік і знову збити. Коли буде готовий останній корж, можна приступати до формування торта. Викласти на піднос найяскравіший рожевий корж, просочити його полуничним лікером (або ягідним сиропом), змастити кремом, на нього помістити більш світлий корж і т.д. до найсвітлішого коржа. Змастити торт зверху і з боків кремом, акуратно розподіляючи і пригладжуючи з усіх боків лопаткою. Прикрасити можна традиційними червоними сердечками, квіточками, бантиками. Проте як варіант, можна залишити торт білосніжним.

Валентинки: печиво з пармезаном

Потрібно: 2 яйця, 2 ст. л. вершкового масла, 100 г сиру “Пармезан”, 1-1,5 склянки борошна, 20 г кунжутного насіння, 1 ст. л. розпушувача, 1\4 склянки охолодженої води.

Приготування: борошно, яйця, кунжут, розпушувач змішати у мисці. Додати вершкове масло і перемішувати, поки суміш не перетвориться на “хлібні крихти”. Додати тертий сир. Влити воду і замісити тісто. Розкачати і вирізати печиво формочками у вигляді сердечок. Викласти на лист, змащений соняшниковою або оливковою олією. Відправити валентинки у розігріту до 200°С духовку і випікати 20 хв. 

Нарядний пиріг з варенням

Потрібно: 200 г варення, 2 яйця, 200 г вершкового масла, 300 г борошна, 1 склянка цукру, 10 г ванільного цукру, 0,5 ч. л. меленої кориці, 1 ч. л. розпушувача для тіста, щіпка солі.

Приготування: розтале вершкове масло змішати з просіяним борошном, розпушувачем, цукром і сіллю і подрібнити блендером або руками в крихту. Додати яйця, ванільний цукор, корицю і замісити м’яке тісто. Розділити його на дві нерівні частини, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 20 хв.  Потім із більшого шматка тіста розкачати корж, помістити його на застелене пергаментом деко і сформувати бортики. Викласти на тісто варення (воно не має бути рідким) і акуратно розрівняти його по всій поверхні коржа. Менший шматок тіста розкачати у тонкий корж. Формочками видавити сердечка, а ножем нарізати смужки. Викласти смужки на пиріг поверх варення і прикрасити сердечками. Відправити пиріг із варенням у розігріту до 200°С духовку і випікати приблизно 25-30 хвилин до рум’яного кольору.

Капкейки з шоколадним кремом

Потрібно для тіста: 100 г борошна, 200 г цукру, 130 мл молока, 100 г вершкового масла, 1 яйце, 30 г какао, 1 ч. л. розпушувача.

Для крему: 200 г цукрової пудри, 80 г вершкового масла, 50 мл молока, 2 ст. л. какао.

Приготування: з’єднати просіяне борошно, какао-порошок і розпушувач. Розтерти цукор із м’яким вершковим маслом, додати в суху суміш і перемішати. Додати у суміш яйце, тепле (не гаряче) молоко і збити міксером до однорідного стану. Формочки для випічки змастити маслом або викласти паперовими вставками для капкейків. Наповнити форми тістом на 2/3 і відправити у розігріту до 180°С духовку на 20 хв. 

Для крему цукрову пудру збити з м’якшим вершковим маслом. Додати просіяне какао, молоко і збити крем міксером до гладкого стану. Готові капкейки остудити і прикрасити кремом за допомогою кулінарного шприца. Крім того, можна використовувати різноманітну кондитерську глазур і прикраси.

Пахлава: справжні східні солодощі

Потрібно: 450 г борошна, 4 яйця, 300 г вершкового масла, 300 г сметани, 300 г цукрової пудри, 300 г волоських горіхів, 3 ст. л. меду, 1 ч. л. соди, щіпка солі. 

Приготування: змішати просіяне борошно з содою і сіллю. Подрібнити ножем вершкове масло кімнатної температури, змішати з борошном і продовжувати рубати ножем до утворення борошняної крихти. Відокремити жовтки від білків. Додати у борошняну крихту три жовтки, сметану і замісити тісто. Тісто має вийти в міру крутим і м’яким. Розділити тісто на три частини, накрити плівкою і помістити у холод на 30-60 хв. Щоб у результаті вийшла гарна пахлава, рецепт містить не тільки подрібнені, а й цілі горіхи. Горіхи трохи підсушити і очистити від лушпиння. Вибрати 30-40 цілих половинок або четвертинок горіхів, а решту подробити ножем і змішати з цукровою пудрою. Білки трохи збити. Тісто розкачати у пласт завтовшки приблизно 5 мм. Викласти перший пласт тіста на змащений олією лист, сформувати невеликий бортик, рівномірно змастити всю площину половиною збитих білків і викласти начинку. Накрити другим шаром тіста, знову змасти білком і поклади начинку. Зверху поклади третій шар, ретельно скріпи краї і загорнути їх під пахлаву. Змастити поверхню пахлави жовтком. Зробити по пахлаві порційні надрізи не до кінця. На кожну порцію викласти шматочок горіха. Відправити пахлаву в холодну духовку і випікати протягом 35-40 хв. при температурі 200°С до золотистого кольору. Приготувати медовий сироп. Для цього мед розтопити на водяній бані, можна з невеликою кількістю води. Дістати пахлаву з духовки і рясно просочити її медом, особливо в місцях надрізів. Знову повернути пахлаву в духовку на 5 хв. Готову пахлаву дістати з духовки і остудити. Потім порізати на порційні шматочки і подавати.

Желейний пиріг «Ніжність»

Потрібно для тіста: 2 яйця, 50 г вершкового масла, 120 г борошна, 100 г цукрової пудри, 10 г розпушувача, 3 ст. л. води, щіпка солі.

Для начинки: 400 г жирного домашнього сиру, 100 мл молока, 100 г вершків, 120 г цукрової пудри, 0,5 лимона, 10 г желатину, 0,5 пакета (45 г) фруктового желе, 200 мл води, желейні кондитерські прикраси. 

Приготування: відокремити білки від жовтків і збити в круту піну. Жовтки розтерти з цукровою пудрою і вершковим маслом, додавши воду. Змішати просіяне борошно з розпушувачем і ввести в жовткову масу. Потім додати збиті білки і замісити тісто. Викласти тісто в змащену маслом форму (найкраще, щоб вона була у вигляді серця) і випікати при температурі 180°С приблизно 20 хв. Готовий корж остудити, не дістаючи з форми. Замочити желатин і розпустити в теплому молоці. З лимона зняти цедру і вичавити сік. Збити вершки. З’єднати домашній сир, цукрову пудру, цедру і сік лимона і збити блендером. Додати в масу молоко з желатином і перемішати. Потім ввести вершки і знову збити все разом. Навколо форми з готовим коржем встановити бортик. Викласти на корж сирний крем і помістити у холодильник на 3 години. Приготувати заливку. У гарячу кип’ячену воду всипати фруктове желе, розмішати до повного розчинення і залити пиріг. Знову помістити желейний пиріг у холодне місце для застигання. Потім видалити бортики, а желейний пиріг прикрасити фігурками або ягодами.

Шоколадні трюфелі по-домашньому

Потрібно: 200 г чорного шоколаду (що якісніший шоколад, то смачніше трюфель), 30-40 г вершкового масла, 1-2 ст. л. коньяку, какао-порошок.

Приготування: руками поламати шоколад на невеликі шматочки. Помістити його в невелику миску або каструльку. До шоколаду додати масло і розтопити на водяній бані або невеликому вогні. Додати до суміші коньяк і довести практично до кипіння, але не кип’ятити. Дати суміші трохи охолонути, потім накрити її харчовою плівкою і відправити в холодильник на 15-20 хв. Коли шоколад охолоне, зліпити з нього цукерки у вигляді кульок. Вони не обов’язково повинні бути правильної форми. Далі – обваляти кульки в какао і знову відправити в холодильник на 10 хв. Потім знову обваляти цукерки в какао – і все готово! 

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *