ПІКАССО
Пізньостиглий сорт Пікассо представляє собою високу рослину з великим насичено-смарагдовим листям. Шкірка овальних бульб жовтувата, з яскраво виділеними малиновими вічками. Крохмалистість м’якоті невелика – 12%. Вона не розварюється, підходить для всіляких страв. Сорт не страждає від раку, нематоди, ним не цікавиться колорадський жук. Відмінно зберігається, не проростає і не в’яне навіть пізно навесні.
РЕД СКАРЛЕТ
Голландський ранній сорт з низькими чагарничками. На овальних подовжених бульбах малинового відтінку вічка практично непомітні. Біла або вершково-жовта м’якоть не темніє при тепловій обробці. Сорт практично універсальний: його добре варити й смажити, готувати чіпси і картоплю фрі. В південних регіонах України можна отримати два врожаї за сезон. Не втрачає корисних властивостей, навіть якщо зберігається 5 місяців.
ГУРМАН
Дивовижний сорт з темно-фіолетовою шкіркою і такою ж кольоровою м’якоттю. Забарвлення їй надають антоціани – надзвичайно корисні речовини, які знижують запальні реакції в кишечнику. Завдяки своєму кольору Гурман прикрасить будь-яку страву, особливо салати, куди бульби можна покласти навіть у сирому вигляді.
Картопля цього сорту любить тепло й вологу, тому влаштовуйте їй регулярні поливи. Ріст кущиків припиняється, якщо температура падає нижче 10°С, тому не поспішайте з посадкою.
БЛЮ САЛАТ
Настільки ж яскравий і корисний сорт, як і попередній, виведений фахівцями з Шотландії. Колір м’якоті – мармуровий, густо-фіолетовий. У бульб відмінний смак, вони хороші в запіканках і салатах. Корисні речовини, які містяться в картоплі, покращують роботу шлунково-кишкового тракту. Сорт підходить для вирощування у напівпосушливих і посушливих регіонах, але періодичні поливи йому не завадять.
ХОРТИЦЯ
Українські селекціонери теж можуть дивувати – не так давно вони вивели новий середньостиглий сорт з кольоровою м’якоттю. Кругло-овальні бульби середнього розміру, м’якоть насичена, рожево-червона, при варінні не блідне. Крохмалю в бульбах небагато, зате антиоксидантів в 4 рази більше, ніж в традиційних білих і жовтих сортах. Хортиця не вимагає посиленої агротехніки і вирощується так само, як і інша картопля. Віддає перевагу піщаним ґрунтам і 3-4 поливам за сезон.