Горіхи можуть зменшити ризики виникнення раку

Горіхи можуть зменшити ризики виникнення раку

Науковці наголошують, що вживання горіхів є гарною профілактикою захворювань.

Учені з Єльського університету довели, що від страшних онкологічних захворювань можуть врятувати горіхи. Люди з раком товстої кишки, які регулярно смакують горішками, мають значно менший ризик смертності від раку, ніж ті, хто цього не робить.

Мінімізувати рецидиви допоможуть мигдаль, фундук, кеш’ю та волоський горіх. Для цього потрібно з’їдати зовсім трішки – всього по 6 горішків на тиждень.

Особливо горіхи корисні мікроелементами: в них багато міді, цинку, марганцю, заліза і селену. Селен перешкоджає розвитку раку і захворювань серця. Найбагатший на цей елемент – бразильський горіх. А ще горіхи здатні запобігти цукровому діабету.

Втім науковці кажуть – горіхи – це лише профілактика, а не лікування. Волоський горіх рекомендують у разі серцево-судинних захворювань, хвороб печінки та анемії. Ці горіхи багаті на вітаміни та мінеральні речовини, насамперед – це жирні кислоти Омега-3.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *