Їсти чи не їсти: міністр пояснила користь супів

Їсти чи не їсти: міністр пояснила користь супів

В.о. міністра запевнила, що це питання смаку, а не здоров‘я.

Навіть, якщо зовсім відмовитися від супу, це не буде мати шкоди для здоров’я, адже в країнах, де майже не їдять рідкі страви – показник гастроентерологічних захворювань не має істотних відмінностей від нашого. Про це розповіла виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук».

«Жодного наукового підтвердження, що їсти суп потрібно щодня немає. Різноманітне збалансоване харчування і достатньо рідини протягом дня позбавляють нас потреби їсти суп або борщ», – зазначила Супрун.

Але, тим не менш, в. о. міністра зазначила, чому суп все ж варто їсти час від часу. «Забезпечення потреби у споживанні овочів, адже в одній тарілці супу можна зібрати 3-6 видів зелених овочів, бобових, грибів і зелені. Суп – ідеальний варіант для збереження поживних речовин. Жири, які є в супі, сприяють кращому засвоєнню рослинних пігментів каротиноїдів. Це – провітамін А, необхідний для здоров’я зору, шкіри та імунітету. Борщ корисний ще й тим, що має кисле середовище, в якій вітаміни зберігаються краще», – зазначила в. о. міністра.

Вона також нагадала, що суп, або борщ – це рідина. А добре зволожена їжа краще перетравлюється.

«В ідеалі, суп повинен бути не дуже жирний і готувати його слід без смаження овочів. Замість борошняної заправки крем-супів краще використовуйте сочевицю, яка додасть корисного білка до страви та клітковини. Щодо варіння бульйонів варто також дотримуватися певних правил. Краще зливати перші кілька бульйонів після варіння м’яса», – порадила Супрун.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *