Кукурудзу та пшеницю з Тернопільщини вже незабаром зможуть експортувати у США

Кукурудзу та пшеницю з Тернопільщини вже незабаром зможуть експортувати у США

Україна та США працюють над відкриттям ринку США для української кукурудзи та пшениці (у тому числі органічної). Про це йшла мова під час зустрічі Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької та представників Американсько-української ділової ради (USUBC)

Так, наразі процедури погодження знаходяться на фінальному етапі.

«Ми дуже чекаємо на відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці, адже це створить нові перспективи для розвитку бізнесу та зростання економіки нашої країни», – зазначила Владислава Магалецька.

Елізабет Хафнер (торгове представництво США, USTR), яка доєдналась до зустрічі в режимі онлайн, відзначила успішну комунікацію між країнами та підкреслила важливість подальшого діалогу між бізнесом та органами влади.

Раніше американські експерти прогнозували збільшення загального українського експорту зернових на всі ринки. Так, USDA підвищило прогноз експорту української пшениці у поточному маркетинговому році на 2,5 мільйони тонн, порівняно з попереднім, травневим прогнозом. Очікують, що Україна експортує рекордні 23,5 мільйони тонн пшениці. Також, порівняно з попереднім прогнозом, має зрости і експорт української кукурудзи – до 32 мільйонів тонн.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба та Міністерство закордонних справ України спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *