На Тернопільщині виявили фальсифіковану молочну продукцію

На Тернопільщині виявили фальсифіковану молочну продукцію

Спеціалісти районних та Тернопільського міського відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ ДПСС в Тернопільській  області під час проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) у період від початку року здійснили ряд відборів молокопродуктів з метою встановлення відповідності вимогам законодавства про харчові продукти. Про це повідомляє сайт ГУ Держпродспоживслужби України в області.

Згідно з результатами досліджень, у 16 з 74-ох зразків виявлено невідповідність  продукції за жирнокислотним складом жирнокислотному складу молочного жиру (фальсифікація), а саме:

із 49 зразків масла с/в селянського – в 11 невідповідність (22%);

з 20 зразків сметани – 3 невідповідності (15%);

із 5 зразків сиру – 2 невідповідності (40%).

Для порівняння: у 2019 році з 99 досліджених зразків  у 35 виявлялись невідповідності.

«Вважаємо доцільним довести до відома споживачів перелік операторів ринку харчових продуктів, продукція яких неодноразово у поточному році досліджувалась Тернопільською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби України та за результатами випробувань відповідає за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками :

ТОВ “Радивилівмолоко” (Рівненська обл., Радивилівський район, село Крупець) – 15 зразків (8 – масло, 7- сметана, 1 – сир);

ПрАТ “Тернопільський молокозавод” ( місто Тернопіль) – 11 зразків (5 – масло, 6 – сметана);

ТОВ “Кременецьке молоко” (Тернопільська обл., місто Кременець) – 4 зразки (3 – масло, 1- сметана);

Фірма “ЛЮСТДОРФ” ( Вінницька обл., Іллінецький район, місто Іллінці) – 2 зразки (1 – масло, 1- сметана).

Лабораторним дослідженням піддавалась продукція ще 15 підприємств з різних областей України (тільки по одному зразку), яка, згідно експертних висновків, теж відповідає вищевказаним вимогам.

При повторному дослідженні зразків з даних підприємств та підтвердженні їхньої відповідності інформація буде надана додатково», – йдеться в інформації.

Довідка

Для виробництва вершкового масла не дозволено застосовувати будь-які жири та вершки, крім тих, що отримані з коров’ячого молока та продуктів його перероблення, тому продукція, яка складається з молочно-рослинного жиру є спредом або жировою сумішшю.

 

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *