Найкращі рецепти млинців

Найкращі рецепти млинців

Тонкі, ніжні й незмінно смачні млинці – чудове частування для всієї родини. Готувати їх можна з різноманітними начинками, наприклад, із сиром, м’ясом, картопляним пюре, грибами, зеленню, рибою, а також із варенням і ягодами. Також не менше смакують зі сметаною або медом. Сьогодні в нашій добірці – традиційні й оригінальні, швидкі у приготуванні й вишукані рецепти млинців.

Тоненькі млинці на мінеральній воді

1Потрібно: яйця – 3 шт., сіль -1 ч.л., цукор -1,5 ст.л., олія – 2 ст.л., молоко – 1 скл., борошно – 2 скл.

Приготування: всі складники перемішати, розтерти, позбавити від грудочок. Можна скористатися міксером. Потім поступово додати 2 скл. газованої мінеральної води. Перед випіканням кожного млинця змащувати олією сковорідку.

Млинці з бананами та морозивом

2Потрібно: для тіста – борошно – 200 г, молоко – 500 мл, яйця – 2 шт., олія – 2 ст. л., цукор – 1 ст. л., розпушувач – 2 ч.л., сіль.

Для начинки: шоколад – 100 г, морозиво – 300 г, банани – 200 г, джем для поливки, мигдалеві пелюстки.

Приготування: яйця збити з цукром і сіллю, поступово додати інші інгредієнти, ретельно перемішати. Обсмажити млинці з двох боків на гарячій сковороді. Шоколад розтопити на водяній бані. Фрукти нарізати невеликими шматочками. В кожен млинчик покласти начинку, полити шоколадом та загорнути в рулет. Посипати мигдалевими пелюстками. Зверху покласти кульку пломбіру та полити джемом.

Солодкі млинці на згущеному молоці

3Потрібно: молоко згущене – 1 бан., яйце – 2 шт., борошно (пшеничне) – 2 скл., масло вершкове (розтоплене) – 1 ст. л., сіль (щіпка).

Приготування: у ємність, в якій будете замішувати тісто, вилити згущене молоко. Додати 2 яйця і розмішати, можна зробити це міксером. Заздалегідь закип’ятити воду. У банку з-під згущеного молока налити окріп. Обережно вилити його в суміш, повільно помішуючи. Просіяти борошно – 2 скл. і розмішати. Додати до тіста 1 ст.л. розтопленого вершкового масла. Налити в ємність з-під згущеного молока другу порцію окропу, додати його в тісто й розмішати. Тісто буде рідке і з бульбашками. Змастити сковорідку маслом і випікати млинці. Їх можна наповнити будь-якою солодкою начинкою.

Мандаринові млинці

4Потрібно: молоко – 450 мл, борошно пшеничне – 200 г, сіль – 0,75 ч. л., цукор – 1 ст. л., яйця курячі – 3 шт., мандарини – 1 шт., олія соняшникова – 3 ст. л.

Приготування: 250 мл молока сполучити з сіллю, цукром і яйцями. Збити на однорідну масу. Далі всипати просіяне борошно і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

Потім влити решту молока та олію. Мандарин ретельно вимити, опустити на 15 секунд в окріп. Витягнути і обтерти. Натерти цедру на дрібній тертці і вичавити сік. Докласти цедру і сік у тісто. Воно буде дуже рідким. Випікати млинці на розпеченій незмащеній пательні, наливаючи тісто тоненько.

Млинцевий торт із сиром

5Потрібно: млинці тонкі – 15-20 шт., сир – 600 г, згущене молоко, цукрова пудра – за смаком, какао-порошок – 2-3 ст. л.

Приготування: спекти тонкі млинці за вашим улюбленим рецептом. Приготувати крем: сир протерти через сито або скористатися блендером. У готову сирну масу додати згущене молоко за смаком, але щоб маса не була занадто рідкою. Потім додати цукрову пудру. Поділити крем на дві частини. В одну додати какао. Далі викласти на тарілку перший млинець і розподілити по ньому сирний крем, приблизно 1,5-2 ст. л. Зверху покласти другий млинець і змастити його другим видом крему. Таким же чином додати інші млинці, щоразу чергуючи начинку. Зверху торт прикрасити на свій смак – викласти фрукти або полити шоколадною глазур’ю, покрити збитими вершками та шоколадною крихтою. Дати торту просочитися мінімум 30 хв.

Млинці з яблуками та корицею

5Потрібно: для тіста -150 г борошна, 250 мл дуже гарячого молока, 2 яйця, щіпка солі, 1-2 ложки рідкого меду, 2 ст. л. рому, 1 ст. л. ванільного цукру.

Для начинки: – 2-3 яблука, кориця або коричневий цукор.

Приготування: борошно ретельно розмішати з невеликою кількістю молока. Додати окремо збиті з сіллю і медом яйця, перемішати і долити тонкою цівкою, не перестаючи помішувати, гаряче молоко. Тісто накрити серветкою і відставити на 30 хв. Вимити, очистити яблука та натерти їх на крупній тертці. Краще не натирати всі яблука відразу, а за необхідністю, щоб вони не потемніли. Коли тісто буде готове до випічки, добре розігріти сковорідку, змастити її олією, посипати натертими яблуками, відразу ж налити тісто і пекти, як звичайні млинці. Коли млинець підсмажиться з одного боку, перевернути його, підсмажити і викласти на тарілку. Посипати ванільним цукром і корицею, скласти конвертиком. Млинці подавати гарячими. До них можна подати розігріте вершкове масло, сметану або солодкий соус, наприклад, ванільний.

Кавово-шоколадні млинці з соусом

6Потрібно: для начинки – сир кисломолочний – 250 г, сметана – 3 ст. л., пудра цукрова – 4 ст. л., цедра лимона – 1 ч. л.

Для тіста: молоко – 250 мл, яйця курячі – 1 шт., кава розчинна – 1 ч. л., какао – 2 ст. л., борошно пшеничне – 75 г, сіль – 1/2 ч. л., олія – 2 ст. л., цукор – 2 ст. л, розпушувач тіста – 1/2 ч. л.

Для соусу: – шоколад чорний – 50 г, крем – 2 ст. л.

Приготування: сполучити гаряче молоко та розчинну каву (можна приготувати заварну каву на молоці). Остудити. Додати яйце, сіль, цукор. Збити. Вмішати борошно з розпушувачем та какао. Додати олію та залишити тісто на 45 хв. Спекти тоненькі млинці. Для начинки збити за допомогою блендера жирний свіжий сир, сметану, цукрову пудру і цедру. Змастити млинці тонким шаром начинки. Згорнути у вигляді трубочок. Подавати, поливши шоколадним соусом (розтопити шоколад та вершки на водяній бані).

Млинці з овочами та сиром

7Потрібно: для тіста – 200 мл молока, 3 яйця, 200 г борошна, 2 ч. л. оливкової олії, сіль.

Для начинки: – 200 г домашнього сиру, 2 зубці часнику, кріп, 100 г майонезу, 1 огірок, 1 перець, 1 помідор.

Приготування: змішати у великій мисці борошно, яйця та молоко. Замісити тісто. Спекти на невеликій кількості оливкової олії тоненькі млинці. Домашній сир перемолоти на м’ясорубці, додати подрібнений кріп, часник, сіль і заправити все майонезом. Налисник змастити сирною масою, покласти порізані соломкою огірок, помідор та перець, скрутити рулетиком та розрізати навпіл. Перед подачею прикрасити свіжою зеленню.

Млинці на пиві з шинкою

8Потрібно: 400 г борошна, 400 мл пива (світлого), 300 г шинки, 2 яйця, 1 ст. л. вершків, 1 ст. л. цукру, 60 мл молока, сіль.

Приготування: розтерти жовтки зі сметаною, додати сіль, цукор, пиво кімнатної температури та борошно. За допомогою блендера змішати все до однорідного стану. Потім збити в піну білки, додати їх до тіста і знову все ретельно перемішати. Дати настоятися в теплому місці близько 30 хв. На розігрітій сковорідці обсмажити на вершковому маслі млинці з обох боків до золотистої скоринки (тісто наливати тільки на добре розігріту сковорідку, тоненьким шаром). В кожен млинчик покласти по декілька шматочків шинки і акуратно закрутити в трубочку. Перед подачею прикрасити невеличкими гілочками петрушки.

Рулет з млинців

10Потрібно: для тіста -150 г борошна, 200 мл гарячого молока, 2 яйця, щіпка солі, 1-2 л. рідкого меду.

Для начинки: шматочок цибулі-порею приблизно 5-6 см, по четвертинці жовтого і зеленого перцю, 1 натерта морквина, куряче філе – 100-150 г.

Приготування: борошно ретельно розмішати з невеликою кількістю молока, ввести окремо збиті з сіллю і медом яйця, перемішати і додати тонкою цівкою, не перестаючи помішувати, гаряче молоко. Тісто накрити серветкою і відставити на 30 хв. Морквину натерти на тертці крупкою і обсмажити на розпеченому маслі, додати порізану цибулю-порей і нарубане дрібно куряче філе. Наприкінці в сковорідку викласти нарізаний дрібно перець, посолити і поперчити. Викласти гарячу начинку в миску. Спекти млинці, покласти їх один на одного таким чином, щоб край кожного наступного торкався центру попереднього. Викласти на млинці начинку і згорнути щільний рулет. Викласти у форму, закрити її фольгою і поставити в попередньо розігріту духовку на 15 хв. Коли запечеться – вийняти, розрізати на шматочки, подавати теплим.

Млинці з пікантною начинкою з курки та яблук

11Потрібно: для начинки – філе куряче – 2 шт., яблука – 2 шт., часник (зубці) – 2 шт., майонез – 6 ст. л., сіль, перець чорний мелений.

Для тіста: молоко – 500 мл, яйця курячі – 3 шт., сіль, цукор, борошно пшеничне – 200 г, олія – 3 ст. л.

Приготування: всі складники для тіста, крім олії, сполучити до утворення однорідної маси без грудочок. На злегка змащеній олією пательні випекти тонесенькі млинці. Для начинки філе приправити сіллю та перцем і відварити на пару. Яблука (кисло-солодкі) і часник очистити. Часник пропустити через часникодавку. 2\3 яблук натерти на тертці з великими вічками, а 1\3 – з найдрібнішими вічками. Готове філе розділити на волокна. Сполучити курку, яблука, часник, домашній майонез. Приправити до смаку сіллю та перцем. На середину млинця викласти повну столову ложку начинки та загорнути трикутником. Подавати млинці гарячими.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *