Це просто неймовірно! Звичайна крупа здатна відновити брак колагену в жіночому організмі й омолодити його. Ваша шкіра, волосся та нігті будуть здорові й молоді! Їжте цю страву хоча б раз на тиждень і будете в захваті від результату!
Каша здоров’я і краси
Очищені зерна ячменю із прадавніх часів називають перловою крупою. Таку назву злак з перламутровим відблиском одержав через подібність із річковими перлами – перлинами. Цікаво, що колись перлова каша вважалася делікатесом, дозволити який собі могли тільки високопоставлені особи.
У цьому продукті міститься велика кількість живильних речовин, необхідних організму для повноцінного функціонування. Варену перловку називають кашею краси, адже тільки в цій крупі міститься величезна кількість лізину – амінокислоти, яка бере активну участь у синтезі колагену.
Усім відомо, що саме він допомагає зберегти еластичність шкіри, запобігаючи утворенню зморшок. Ще один привід терміново включити перлову кашу у свій раціон усім жінкам – велика кількість вітамінів групи В, А, РР і Е.
Регулярне вживання каші з перлової крупи допомагає не тільки підтримувати красу шкіри, але й знизити вагу! Ситний низькокалорійний продукт багатий клітковиною, необхідною для нормальної перистальтики кишечника, а також білком.
Секрети приготування перловки
Перед варінням крупу потрібно ретельно промити. Для цього насипте перловку в глибоку миску, влийте воду і перемішайте, потираючи «перлинки» одну об іншу. Злийте брудну воду і залийте чистою, повторіть процедуру, поки вода не буде прозорою.
Перед безпосереднім готуванням каші зерна потрібно ще раз промити, залити прохолодною водою (на склянку крупи потрібен літр рідини) і залишити як мінімум на 4 години. Варити перловку рекомендують у великій каструлі, оскільки під час готування крупа збільшується в обсязі до 5 разів.