Щоб було багато яєць, сушіть кропиву
Щоб збільшити несучість курей, при цьому не напихаючи їх усякими шкідливими добавками, потрібно дбати, щоб поряд з птицею був ящик з попелом та піском і завжди чиста вода. Тому, в першу чергу, потрібно зробити поїлки. Кури до них звикають досить-таки швидко.
Зерно, а конкретно, пшениця, теж завжди має бути в доступі. Було б непогано зробити годівниці. І кури задоволені, і ви спокійні. Окремо в зимовий період і навіть в літній потрібна ємність з черепашкою. Це кальцій. Він дуже необхідний для курей, без нього вони починають хворіти і падати на ноги. Також можна давати їм яєчну шкаралупу, а в зимовий період підкидати невелике пір’я (теж хороший кальцій), зібране з осені після забою курей.
Періодично варити картоплю, гарбуз та інші овочі. Та найголовнішим вітамінним продуктом для курей є сушена кропива, яку можна давати у віниках. Її потрібно заготовити з кінця літа, і – чим більше, тим краще. У ній міститься багато різних корисних речовин не тільки для тварин, а й для людини.
Є й інші важливі фактори, що впливають на несучість курей. Наприклад, температура в приміщенні. Необхідно, щоб в курнику завжди було тепло (більше +4…+ 8°) і сухо! Це знизить ризик захворювання курей.