Щоб рушники були м’які

Щоб рушники були м’які

Ви, напевно, помічали, що з часом пухнаті махрові рушники стають жорсткими і втрачають свою еластичність та м’якість. І навіть застосування звичайних покупних кондиціонерів і пом’якшувачів для білизни не може допомогти.
Тому що насправді, накопичуючись у волокнах, вони роблять рушники ще жорсткішими, і вони до того ж втрачають здатність добре поглинати вологу.

  • Що ж робити? Купити нові рушники або спробувати повернути м’якість і пухнастість своїм улюбленим рушникам?
  • Завжди періть рушники окремо від інших речей. Ніколи не заповнюйте повністю пральну машину. Для гарного очищення і збереження пушистості рушникам потрібен простір. Якщо ви хочете, щоб ваші рушники залишалися пухнатими після прання, то необхідно заповнити пральну машинку тільки наполовину барабана.
  • Ніколи не сушіть рушники на батареї або поблизу іншого джерела тепла. Також не рекомендується сушити махрові рушники під прямими сонячними променями. Краще місце для сушіння рушників – це затінений простір на відкритому повітрі. Якщо такої можливості немає, то просто повісьте їх на мотузку у ванній кімнаті. Але при цьому дуже важливо дочекатися, щоб вони повністю висохли. Якщо рушники залишаться трохи вологими, це може викликати неприємний запах, і якщо ви помістите їх у шафу, вони можуть навіть запліснявіти.

Сода і оцет допоможуть

Для того, щоб повернути рушникам м’якість, пухнастість і свіжість, є простий і доступний спосіб. Для цього використовуються два універсальні інгредієнти, які є в кожному будинку – це харчова сода й оцет.

Візьміть 1 склянку оцту, 1/2 склянки харчової соди, гарячу воду.

Завантажте рушники в пральну машину, виберіть режим прання при максимальній температурі. У контейнер для рідкого мийного засобу вилийте оцет і запустіть прання без полоскання і віджиму.

Коли цикл прання закінчиться, покладіть у контейнер для порошку соду й запустіть цикл заново, уже з полосканням і віджимом.

Ваші рушники після цього знову стануть як нові.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

shares