Імбирна любов
Імбир – це перший порятунок від осінньої застуди. І – недарма! Він багатий на вітаміни А, В1, В2, С, залізом, магнієм, натрієм, солями фосфору і кальцієм. Імбир вбиває мікроби і підвищує стійкість організму до різних інфекцій. Пропонуємо приготувати цей смачний напій самостійно і переконатися в його корисних властивостях.
Для приготування вам знадобиться: 1 ст. л. свіжого імбиру, 0, 5 л молока, 0, 5 л води, гвоздика і кардамон – по 10 шт., 0,5 ч. л. мускатного горіха, 2 ч. л. зеленого чаю, 1 ч. л. чорного чаю.
Закип’ятіть воду. Не знімаючи з вогню, додайте кардамон, гвоздику і зелений чай. Потім влийте молоко. Зачекайте кілька хвилин, додайте чорний чай і подрібнений імбир. Доведіть до кипіння і вкиньте мускатний горіх. Тримайте на вогні ще 4 хвилини. Готово!
Обліпихова радість
Корисних властивостей в обліпихи не менше, ніж у імбиру. Вона багата вітамінами В1, В2, С, К, РР, Е, фолієвою кислотою і різними мікроелементами. А регулярне вживання обліпихи – профілактика багатьох захворювань і запорука міцного здоров’я.
Для приготування візьміть інгредієнти: 150 г ягід обліпихи, 0,6 л води, мед – за смаком.
Розділіть ягоди на дві частини. Одну з них подрібніть до консистенції пюре. Потім додайте інші ягоди. Залийте суміш окропом і дайте настоятися близько 15 хвилин. Подавайте з медом.
Рідний збитень
Це дуже старий східнослов’янський напій з води, меду і прянощів. Він має зігріваючий і протизапальний ефект. Тому він популярний в якості напою, який допомагає боротися з застудою.
Для приготування візьміть інгредієнти: 150 г меду, 1,5 л води, 100 г цукру, 2 ч. л. сухого звіробою, гвоздика – 2 шт., 5 зерен чорного перцю, 1/4 ч. л. порошку імбиру, 1 ч. л. кориці, 2 ч. л. м’яти.
Мед розведіть в склянці води і трохи підігрійте суміш. Зніміть пінку, що утворилася. Окремо розведіть цукор в склянці води і прокип’ятіть його. Потім з’єднайте обидві суміші і проваріть на слабкому вогні до однорідної маси. У воді, що залишилася, відваріть прянощі близько 20 хвилин. Потім дайте їм настоятися ще 10 хвилин. Процідіть воду з прянощами і додайте сюди медово-цукрову масу. Трохи підігрійте і можете подавати. Готово!