Цього року в області працюють чотири цукрових заводи – Хоростківський, Козівський, Збаразький та Чортківський. Перероблятимуть вони буряки ще до грудня, адже не всі сільськогосподарські підприємства встигають зібрати урожай.
За інформацією департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, цукрові буряки в області вже викопані на площі понад 16 тисяч гектарів або 57 відсотків до посіяних площ, що складає майже 900 тисяч тонн буряків. А це майже вдвічі більше, ніж торік.
Середня урожайність цукристих становить більше 556 ц/га, що майже на 150 ц/га більше, ніж це було у 2016 році.
Найкраще впоралися сільськогосподарські підприємства Борщівського, Тернопільського та Бережанського районів. Вони зібрали понад 80 відсотків цукрових буряків. Гірша ситуація у Заліщицькому районі – 9,2 відсотки, Кременецькому – 15,5, Шумському – 19,3.
Сільськогосподарські підприємства Гусятинського та Тернопільського районів з кожного гектара накопали по 600 центнерів цукрових буряків, 590 ц/га – у Чортківського району, 562,8 ц/га – в Теребовлянського.
У сільгосппідприємствах Бережанського, Підгаєцького та Шумського районів кожен гектар цукрових буряків дає по 450 центнерів.
Загалом, в області очікують виробити 200 тисяч тонн цукру при потребі області 40 тисяч тонн.