Головною поживною речовиною в огірках є вітамін К – ключ до здорових та міцних кісток. Він є необхідним для формування кісткової тканини, зменшує ризик остеопорозу та ламкості.
Цей овоч зволожує. За даними досліджень, один огірок середнього розміру містить в собі близько 190 грамів рідини.
Огірки допомагають схуднути, адже є низькокалорійними, а також містять харчові волокна та багато рідини.
Поряд з льоном і кунжутом, капустою брокколі, полуницею, абрикосами та іншими рослинними продуктами огірки містять природну речовину, яку називають лігнан. Бактерії у кишківнику перетворюють лігнан в особливі сполуки. Деякі попередні дослідження показують, що вони можуть захищати від раку.
Огірки заспокоюють шкіру. Їх м’якоть містить воду і вітамін С та має протизапальні властивості. Ця комбінація зменшує подразнення та набряки. Також їх можна використовувати як засіб від прищів та сонячних опіків.