Торти без випікання: 9 смачних десертів з ягодами і фруктами

Торти без випікання:  9 смачних десертів з ягодами і фруктами
Щоб поласувати смачним десертом, не обов’язково довго місити тісто і стояти біля плити. Можна приготувати торти без випікання, додати фрукти з ягодами – і буде просто смакота! Десерти без випічки гарні тим, що швидко готуються, легко засвоюються і – найголовніше – змушують рідних і близьких просити добавки…

Сирний чізкейк

Потрібно: 500 г сиру, 1 банка згущеного молока, 10 г швидкорозчинного желатину, 2/3 склянки води (або молока), 250 г пісочного печива, 100 г вершкового масла, ягідний соус для подачі.

Приготування: печиво за допомогою блендера перемолоти в крихту. Вершкове масло розтопити, змішати з печивом, розтерти до однорідної крихти. Дно форми для випічки діаметром 21 см застелити папером. Викласти основу для чізкейку, щільно утрамбувавши крихту з печива по дну і стінках форми.

Желатин розвести в 2/3 склянки води, залишити на 10 хвилин. Потім поставити чашку з желатином в гарячу воду і, постійно помішуючи, повністю розчинити желатин. Сир змішати зі згущеним молоком. В отриману сирну масу влити желатин і ретельно збити все разом.

Викласти сирну масу на основу з печива, розрівняти. Форму накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 3 години для застигання. При подачі полити ягідним соусом або варенням.

Шоколадно-банановий торт

Потрібно для основи: 100-200 г печива, 50-100 г вершкового масла; для начинки: 2-3 банана, 400 мл сметани або натурального йогурту, 100 мл молока, 6 ст. л. цукру, 3 ст. л. какао або 80-100 г темного шоколаду, 10 г желатину.

Приготування: желатин залити 100 мл води і залишити для набухання на час, вказаний на упаковці. Печиво поламати і покласти в чашу блендера або кухонного комбайна. Подрібнити його в крихту. Вершкове масло розтопити, додати до крихти з печива і добре перемішати. Викласти масу на дно рознімної форми, розрівняти і добре утрамбувати. Помістити в холодильник на 30 хвилин.

У каструлю налити молоко, додати цукровий пісок, набряклий желатин і какао. Нагрівати, постійно помішуючи, до повного розчинення желатину. Не кип’ятити. Зняти з плити. Додати сметану або натуральний йогурт. Перемішати.

Банани очистити від шкірки, розрізати навпіл і викласти на основу. Акуратно, не поспішаючи, залити зверху шоколадною масою. Помістити в холодильник мінімум на 3 години для застигання.

Фруктово-ягідний торт

Потрібно: 300 г бісквіта, 0,5 л сметани, 1 склянка цукру, 3 ст. л. желатину, ягоди і фрукти (полуниця, банани, ківі і т. д.).

Приготування: поламати корж на шматочки, відкласти. Желатин залити 1/2 склянки холодної води і залишити на півгодини. Потім воду підігріти, щоб желатин повністю розчинився. У цей час збити сметану і цукор і, помішуючи, поступово додати до них желатинову суміш.

Дно глибокої миски вистелити харчовою плівкою (або пергаментом). Викласти шарами: фрукти/ягоди, потім шматочки бісквіта, знову шар ягід/фруктів і т. д. Потім залити все сметанно-желатиновою сумішшю, приготованою раніше. Поставити фруктовий торт на 3-4 години в холодильник. Акуратно перевернути на велику тарілку і подавати.

Торт з арахісовим маслом

Потрібно: 30 шоколадних пряників, 3/4 склянки цукру, 6 ст. л. вершкового масла, 1/2 л. кориці, 100 г вершкового сиру, 1/3 склянки арахісового масла, 1 склянка збитих вершків.

Приготування: подрібнити печиво в кухонному комбайні або вручну в поліетиленовому пакеті. Змішати печиво, розтоплене масло, 1/2 чашки цукру і корицю. Викласти цю суміш у форму, розподілити рівно по поверхні і помістити на годину в холодильник (можна попередньо запекти протягом 7 хвилин в духовці).

Збити арахісове масло, 1/4 чашки цукру, вершковий сир і вершки. Дістати корж з холодильника і викласти суміш на нього. Поставити в холодильник на 2-3 години. Прикрасити торт шоколадними цукерками або горіхами.

Полуничний торт з крекерів

Потрібно: 2 кг полуниці (або інших ягід за смаком), 500 г густих вершків, 500 г крекерів, 1 склянка цукру, 50 г чорного шоколаду для прикраси, 1 пакетик ванільного цукру.

Приготування: полуницю відокремити від листочків, перебрати, добре промити проточною водою і залишити в друшляку, щоб стекла зайва вода. Після цього відкласти кілька ягід для прикраси торта, а решту порізати тонкими скибочками.

Вершки збити з цукром і ванільним цукром в густий крем. Розділити крекери на 4 рівні частини або на кілька частин за розміром посудини, в якій буде готуватися торт.

У посудину для приготування полуничного торта викласти перший шар крекерів, покрити збитими вершками, а на них викласти скибочки полуниці. Так повторити з усіма шарами. Верхній шар вершків прикрасити скибочками полуниці.

Шоколад поламати і розтопити в мікрохвильовій печі. Стежити за тим, щоб він не закипів. Потім акуратно полити готовий полуничний торт з крекерів розтопленим шоколадом.

Молочне желе з шоколадом

Потрібно: 750 г молока, 150 г шоколаду, 100 г цукрового піску, 30 г желатину, ванілін за смаком.

Приготування: замочити желатин в холодній кип’яченій воді в співвідношенні 1:8 і залишити для набухання на 30-40 хвилин.

Шоколад натерти на крупній тертці і розчинити разом з цукром в гарячому молоці, ввести розчинений желатин, довести до кипіння, розлити у формочки й охолодити.

Перед подачею формочку з желе опустити на 1-3 секунди в гарячу воду, потім накрити тарілкою і перевернути, зняти формочку. Желе полити сиропом або прикрасити збитими вершками.

Рулет «Баунті»

Потрібно: 200 г печива, 100 мл води, 20-100 г цукру (залежно від печива), 2 ст. л. какао, 80 г кокосової стружки, 80 г м’якого вершкового масла, 60 г цукрової пудри.

Приготування: печиво подрібнити в крихту, змішати з какао. У гарячій воді розчинити цукор, остудити. Потроху додавати воду в печиво і перемішувати, поки не вийде в’язке тісто. Кокосову стружку змішати з маслом і пудрою.

Масу з печива розкачати на харчовій плівці в прямокутник (не дуже товстий), зверху розподілити кокосову масу, згорнути рулетом і прибрати в морозилку на годину. Застиглий рулет порізати гострим ножем.

Апельсиновий торт

Потрібно: 3 апельсина, 1 пакетик апельсинового желе, 600 г сметани, 250 г печива, 130 г цукру, 20 г желатину, ванільний цукор.

Приготування: апельсинове желе приготувати, як зазначено на упаковці. Желатин залити гарячою водою і залишити до набухання. Апельсин почистити, порізати на шматочки і викласти на дно формочки, залити апельсиновим желе, поставити в холодильник, поки не застигне.

Цукор збити зі сметаною і ванільним цукром, додати желатин і добре перемішати. Печиво подрібнити і додати в сметанний крем, ретельно перемішати. Дістати форму з холодильника і вилити крем на фрукти, поставити в холодильник до повного застигання. Перед подачею на стіл формочку занурити в гарячу воду і перевернути на тарілку.

Шоколадний торт з кисломолочним сиром

Потрібно: по 450 г сметани або йогурту і кисломолочного сиру, по півсклянки молока і цукру, 2 ст. л. какао, 20 г желатину, ванільний цукор за смаком.

Приготування: молоко довести майже до кипіння і залити ним желатин до набухання, час від часу перемішуючи. Кисломолочний сир пропустити через м’ясорубку або збити за допомогою блендера, додавши сметану, цукор, желатин з молоком і ванільний цукор. Сирну масу розділити на 2 частини, в одну з яких додати какао, ретельно перемішати до однорідного кольору.

У форму вилити спершу або шоколадну або білу масу, на вибір, і поставити в холодильник на 30 хвилин. Дістати з холодильника і вилити іншу сирну суміш, знову поставити в холодильник мінімум на 40 хвилин. Готовий торт прикрасити фруктами, шоколадом або горішками.





Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *