У Міжнародному центрі культури і розвитку, який діє при Навчально-науковому інституті інноваційних освітніх технологій Тернопільського еаціонального економічного університету, відбувся День китайської чайної культури. Захід організовано для слухачів і випускників програми перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас, та членів їх сімей, яка реалізовується у рамках проекту «Україна – Норвегія».
Модератором зустрічі виступив пан Микола Більчук та його команда, які поділилися з присутніми знаннями про китайське мистецтво. У програмі заходу було представлено китайську чайну церемонію, східну каліграфію, медитацію та звук, шоу перкусії.
«Церемонія приготування чаю є ритуальною формою, яка досі проводиться в країнах Східної Азії. Це не просто приготування чи подання, а мистецтво виконання цього процесу й називається чайною церемонією. У кожній країні, зокрема Китаї, є свої особливості приготування чаю, всюди є свої традиції і цей процес проходить по-різному, але у всіх одна мета – досягти гармонії людини з природою», – розповідають учасники дійства.