Перший місяць осені показав підвищення вартості 84 відсотків продуктів, які моніторяться державою та Асоціацією постачальників. Про це повідомляє директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.
Лідером вересневого цінового забігу стала цибуля, котра додала 43 відсотки. До п’ятірки увійшли також буряк (17 відсотків), морква (10), капуста (8), курячі яйця (5 відсотків).
У діапазоні від 1 до 5 відсотків розмістилися: гречка, свинина і пшоно, які стали дорожчими на 3 відсотки, житній хліб, ячна крупа, філе курки, молоко і масло, які подорожчали на 2 відсотки, а також сметана, риба морожена, яловичина і макарони, які додали 1 відсоток. Менше, ніж на відсоток, подорожчали усі сорти білого хліба, борошно, манка, куряча тушка, ковбаси, м’який сир і сало.
Серед того, що стало в вересні дешевше, варто виділити картоплю, яка стала доступнішою на 13 відсотків.