У вересні подорожчали майже 85 відсотків продуктів харчування

У вересні подорожчали майже 85 відсотків продуктів харчування

Перший місяць осені показав підвищення вартості 84 відсотків продуктів, які моніторяться державою та Асоціацією постачальників. Про це повідомляє директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

Лідером вересневого цінового забігу стала цибуля, котра додала 43 відсотки. До п’ятірки увійшли також буряк (17 відсотків), морква (10), капуста (8), курячі яйця (5 відсотків).

У діапазоні від 1 до  5 відсотків розмістилися: гречка, свинина і пшоно, які стали дорожчими на 3 відсотки, житній хліб, ячна крупа, філе курки, молоко і масло, які подорожчали на 2 відсотки, а також сметана, риба морожена, яловичина і макарони, які додали 1 відсоток. Менше, ніж на відсоток, подорожчали усі сорти білого хліба, борошно, манка, куряча тушка, ковбаси, м’який сир і сало.

Серед того, що стало в вересні дешевше, варто виділити картоплю, яка стала доступнішою на 13 відсотків.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *