Річне підвищення цін на продукти в Україні досягло 16,4 відсотків і побило всі рекорди серед країн Європи і колишнього СРСР. Згідно з даними аналітиків групи компаній «Forex Club», згаданий показник удвічі перевищує бюджетні прогнози на 2017 рік. Держбюджет цього року був прийнятий з розрахунку, що інфляція складе лише 8,1 відсотка, пише sud.ua. Підвищення рівня мінімалки до 3200 гривень і ріст вартості енергоресурсів збільшили витрати компаній. До цього додався неврожай деяких овочів і фруктів, а девальвація гривні восени посилила інфляційний тиск. За рік подорожчали більше 90 відсотків соціальних продуктів харчування. Зокрема, м’ясо зросло в ціні більш, аніж на 30 відсотків, сало – на 64 відсотки.