Від спеки врятують морозиво і смузі

Від спеки врятують морозиво і смузі

Пропонуємо вам смачний спосіб пережити найспекотніші дні – приготувати смачні і корисні коктейлі, а також домашнє морозиво без жодних хімічних домішок та консервантів.

Корисне смузі зі шпинатом

Потрібно: 1 банан, 200 г натурального йогурту, сік 2 невеликих  апельсинів, 50 г свіжого листя шпинату, 2 ч. л. зернят льону.

Приготування: банан почистити і порізати. Усі інгредієнти для смузі помістити в чашу блендера й збити до однорідності.

Молочний коктейль з бананом

Потрібно: 1 стиглий банан, 2 ч. л. меду, 200 г ванільного морозива, 300 мл молока, щіпка кориці.

Приготування: банан очистити і подрібнити. Всі інгредієнти збити в блендері.

Безалкогольна пінаколада

Потрібно: 200 мл молока (або вершків), 300 мл ананасового соку, шматочки ананаса для прикраси, 30 г збитих вершків, 2 ст. л. цукру, 1 склянка льоду.

Приготування: всі інгредієнти холодної температури збити у блендері до однорідності. Налити коктейль у склянки, прикрасити збитими вершками і шматочками ананаса.

Освіжаючий напій із квітів бузини

Це не просто лимонад, але й надзвичайно корисний напій! Виходить солодкий насичений сироп, який при подачі можна розводити за смаком мінеральною водою.

Потрібно: 15 суцвіть бузини, 500 г цукру, 1 лимон, лимонна кислота на кінчик ножа, 1,5 л води.

Приготування: залити цукор окропом, перемішати до розчинення і остудити. Лимон порізати часточками. Помістити в емальований посуд квіти бузини, лимон і лимонну кислоту. Накрити кришкою і залишити у прохолодному місці на добу, періодично помішуючи вміст. Напій почне бродити. Процідити лимонад і перелити у стерилізовані банки. У склянки з холодною мінеральною водою додати за смаком готовий сироп, кубики льоду і прикрасити лимонними часточками.

Лимонад з карамеллю

Потрібно: лимон – 2 шт., цукор – 2 ст. л., м’ята – 1 гілочка, окріп –  500 мл, лід – 500 г.

Приготування: у сотейник класти пару ложок цукру (без води). Довести до стану «засмаглої» карамелі. Нарізані лимони продавити  качалкою або ступкою. Карамель повинна бути глибокого коричневого кольору і мати легкий аромат гіркоти. І за смаком карамель повинна злегка гірчити. Відразу залити її окропом і додати лимони. Чекати поки карамель відстане від стінок сотейника. Після цього перелити рідину в холодний посуд. Додати лід і м’яту.

Якщо ви збираєтеся зберігати напій більше дня, то м’яту краще додавати перед подачею. М’ята скорочує час зберігання лимонаду, а без м’яти він зберігається кілька днів.

Фруктовий смузі з полуницею і бананом

Потрібно: 150 г полуниці,1 банан,100 мл апельсинового соку, 100 мл натурального йогурту.

Приготування: змішати усі інгредієнти в блендері до однорідної консистенції. Розлити по келихах, прикрасити і подавати.

Полунично-апельсиновий коктейль «Літо»

Потрібно: 1 скл. свіжих або заморожених полуниць, 1 скл. апельсинового соку або фреш із 2-3 апельсинів, 1 ст. л. цукру,  6-8 кубиків льоду (якщо полуниці свіжі).

Приготування: якщо полуниці заморожені, потримати при кімнатній температурі 15-20 хв., щоб тільки почали танути, але не дати повністю розмерзнутися. У блендері змішати полуницю, апельсиновий сік, кубики льоду (якщо полуниці свіжі) та цукор.

Ретельно збити до отримання однорідної маси. Налити у високі склянки, прикрасити скибочками апельсина і подати із соломинками для коктейлю.

Пломбір

Потрібно: 3 яєчних жовтки, 100 г цукру, 350 мл вершків (не менше 35% жирності), 240 мл молока.

Приготування: жовтки ретельно розтерти з цукром. Нагріти в каструльці молоко, додати до нього жовтки з цукром, поставити на повільний вогонь і варити до загустіння. Зняти з вогню, остудити. Збити попередньо охолоджені вершки. Додати молочно-жовткову масу, добре перемішати, покласти у форми, поставити в морозилку.

Дістати через годину, перемішати, знову розкласти по формах і поставити в морозилку до повного застигання.

Домашнє морозиво із згущеним молоком

Потрібно: 1 скл. вершків, 1 скл. цукрової пудри, 1 банка (370 г) згущеного молока, 4 яйця, сік 2 лимонів (можна замінити мандаринами), лимонна цедра.

Приготування: вершки підігріти, ввести збиті з цукром жовтки, згущене молоко, сік лимонів, цедру. Додати окремо збиті білки в круту піну. Суміш розкласти у форми і поставити в морозильник.

Можна додати шматочки фруктів чи ягід.

Кокосове морозиво

Легка і ніжна кокосова насолода. І головне – доступна, адже кокосове молоко зараз продається практично у всіх супермаркетах. Зовсім трішки часу на приготування,  вісім годин у морозилці і смаколик готовий.

Потрібно: 150 мл вершків 33-35 % жирності, 4 яйця, 400 мл кокосового молока, 100 г кокосової стружки, 200 г цукру.

Приготування: білки відділити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром. Білки збити. Вершки збити. У вершки додати жовтки, акуратно змішати. Додати кокосову стружку і кокосове молоко, змішати. Додати збиті білки і знову змішати. Розлити у формочки і поставити в морозильник на 8 год.

Фруктовий лід з ягодами і йогуртом

Потрібно: 200 г полуниці або малини, ¼ скл. цукру, 200 г чорниці, 1,5 скл. знежиреного йогурту.

Приготування: помити ягоди. Збити полуницю з 1 ст. л. цукру. Потім окремо збити чорницю з 1 ст. л. цукру. І в окремій посудині змішати знежирений йогурт з 2 ст. л. цукру. Підготувати форми і викласти в них шарами полуницю, чорницю і зверху залити йогуртом. Поставити домашнє морозиво в холодильник, а коли воно трохи застигне, вставити в нього палички.

Фруктовий лід з мохіто

Потрібно: 1 скл. води, ¾ скл. цукру, 1,5 скл. спрайту, 1-2 лайма, листя м’яти (близько 20 листочків).

Приготування: спершу потрібно зробити цукровий сироп. Для цього налити воду в каструлю, додати цукор і класти листя м’яти. Періодично помішувати і довести до кипіння. Після цього зробити максимальний вогонь і варити м’яту 1 хв. Зменшити вогонь і кип’ятити м’яту ще 3 хв. Вимкнути вогонь, поставити сироп охолоджуватися, потім зцідити його, а листя м’яти можна викинути.

Поки сироп остигає, налити спрайт в стакан і ложкою трохи вибити з нього бульбашки. Потім розрізати лайми і вичавити з них сік. У посудині змішати остиглий м’ятний сироп, спрайт і лаймовий сік. Залити мохіто по формах і поставити заморожувати. Коли мохіто-морозиво трохи застигне, вставте в нього палички.

Морозиво шоколадно-бананове

Потрібно: 400 мл молока, 250 г шоколадно-горіхової пасти, 2 банани.

Приготування:  за допомогою блендера збити всі інгредієнти до однорідності. Поставити в холодильник на 8 год. Після закінчення зазначеного вище часу, процідити масу через дрібне сито, масу перелити в мороженицю і заморозити вміст. Коли маса заморозиться (до консистенції м’якого морозива), перекласти в інший чистий посуд з кришкою. Поставити морозиво в морозильну камеру остаточно затвердіти. Це займе 1-2 год. Якщо у вас немає морожениці, тоді перелити масу в чистий лоток з кришкою і поставити в морозильну камеру. Мішати морозиво, розбиваючи грудки, кожні 15 хв. протягом перших 2-х годин. Найкраще це робити вінчиком. Результат буде кращим, ніж при помішуванні просто виделкою.

Фрктово-йогуртове морозиво

Потрібно: 100 мл вершків, 2 скл. йогурту, ½ скл. цукру, 1 ч. л. желатину, 50 мл води, 0,5 кг будь-яких фруктів або ягід.

Приготування: замочити желатин у воді кімнатної температури і  залишити для набухання. Фрукти або ягоди вимити, скласти в чашу для блендера і подрібнити до стану пюре. Збити вершки, поступово додаючи цукор. Збивати, поки цукор не розчиниться, до появи пишної піни. Додати до ягідного пюре вершки та йогурт. Добре збити міксером або блендером. Желатин трішки підігріти на плиті або в мікрохвильовій печі, щоб він розтанув, і додати до маси. Ще раз все добре збити. Розкласти готове морозиво по формах і поставити в морозильну камеру на 6-7 годин, а краще на ніч.

Лимонне морозиво

Потрібно: 500 мл вершків, 1 банка згущеного молока, 1 лимон.

Приготування: вершки збити, додати згущене молоко і свіжовичавлений сік лимона, перемішати. Отриману масу вилити у форму, поставити в морозилку на 2 год. Вийняти морозиво, перемішати, розкласти по формах і поставити в морозилку на 6-8 год.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *