Із початку року фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби не допустили до реалізації майже 860 кг м’ясо-молочної та рибної продукції, свіжих овочів та фруктів.
Зокрема, при проведенні досліджень лабораторії, які діють на санкціонованих ринках виявили продукти, які заборонили до реалізації після проведених досліджень. А саме: м’ясо свинини – 54 кг, м’ясо яловичини – 6 кг, яєць – 8 шт, молоко та молокопродукти – 295 кг, овочі та фрукти – 409 кг, м’ясо птиці – 15 кг, риби та рибопродуктів – 80 кг.
Через перевищений вміст нітратів заборонили до реалізації: огірки ранні – 14 кг (ринок Чортків), капуста рання – 15 кг (ринок Чортків), капуста рання – 50 кг (ринок «ВІП-Маркет»), буряк столовий (пізній) – 100 кг (ринок «ВІП-Маркет»).
Продукція, у якій перевищує вміст нітратів, становить 43 відсотки від усієї продукції, що не допущена до реалізації.
Держпродспоживслужба закликає тернополян та жителів області свідомо відноситися до придбавання продуктів харчування, зокрема м’яса та м’ясних виробів, риби, молочної продукції, свіжих овочів та фруктів. Пам’ятайте, що усі ці продукти харчування, які продаються на офіційних (санкціонованих) ринках проходять лабораторні дослідження за певними показниками. Відтак, при здійсненні покупки ви маєте право вимагати результати цих досліджень.