Часом важливо не тільки те, що і з чим ми їмо, але й коли ми це робимо. Розповідаємо вам про основні продукти в раціоні і про те, коли їх краще вживати.
Сир
Незважаючи на те, що більшість людей їсть сир на сніданок, правильніше вживати його у вечірній час. У ньому міститься білок, який легко засвоюється, не викликаючи відчуття важкості. Отже, сир – це чудова альтернатива традиційній вечері, особливо для тих, хто прагне позбутися кількох зайвих кілограмів.
Горіхи
Найкращий час для того, щоб поласувати жменею горіхів – це перекус між сніданком та обідом. Так ви швидко поповните запаси енергії, що дозволить вам не переїдати в другій половині дня, але при цьому буде час для того, щоб витратити отримані калорії. Якщо їсти горіхи після обіду, то ви ризикуєте з часом набрати кілька зайвих кілограмів.
Апельсини
Вони є джерелом необхідного організмові вітаміну С, проте, їх краще їсти після обіду, а не на сніданок. Адже, якщо вживати їх натщесерце, то є великий ризик розвитку гастриту й інших проблем з шлунково-кишковим трактом. Саме тому спробуйте їсти його в полудень, щоб трохи прискорити метаболізм і поліпшити травлення.
Банани
Їх, як і горіхи, найкраще їсти на другий сніданок. Для першого прийому їжі вони не підходять, бо можуть викликати відчуття важкості в шлунку, а якщо ви їсте їх увечері, то ризикуєте порушити роботу травної системи і додати кілька сантиметрів в талії.
Яблука
Ідеальний час для вживання яблук – це ранок, тому намагайтеся їсти їх саме на сніданок, щоб “розбудити” травну систему. Крім того, пектин, що міститься в яблуках, і особливо в яблучній шкірці краще засвоюється протягом дня, а не вночі.
Картопля
Вона є одним з основних гарнірів на вечерю, проте найкраще їсти її в першій половині дня. Це пов’язано з тим, що вона в 2-3 рази калорійніша за інші овочі, а значить, ви ризикуєте не влізти в улюблені джинси, якщо будете їсти картоплю на вечерю.
Помідори
Якщо вже ми заговорили про набряклості, то не варто на вечерю їсти помідори, які через велику кількість щавлевої кислоти впливають на водно-сольовий баланс і при вживанні їх у вечірній час провокують набряклість. Краще їсти їх на обід – так ви поліпшите травлення і активізуєте роботу підшлункової залози.
Рис
Страви з рису ідеально підходять для обіднього меню. Вони наповнять вас енергією, дозволяючи до кінця дня залишатися бадьорими, але при цьому не вплинуть на вагу.