Шипшина містить безліч корисних речовин. Зокрема, відвар із плодів рекомендують жінкам, які страждають від циститу.
Його можна застосовувати навіть тривалими курсами. Основна перевага чаю з шипшини, рецепт якого ми підготували, у його м’якій, але ефективній антибактеріальній дії. Засіб бореться тільки з патогенною мікрофлорою, не впливаючи на корисні бактерії.
Чай із шипшини при циститі сприяє активізації виведення сечі, що важливо для лікування захворювання. А високий вміст вітамінів, особливо вітаміну С, мікроелементів, дубильних речовин дозволяє зміцнити захисні функції організму.
Щоб правильно заварити чай з ягід шипшини, не варто використовувати окріп: вода повинна охолонути до 85–90 градусів. Це сприяє максимальному збереженню користі плодів.
Потрібно: висушені плоди шипшини -1 ст. л., висушена трава м’яти – 1 ч. л., вода – 0,5 л.
Приготування: подрібнити ягоди шипшини. У підготовлену ємність засипати шипшину і м’яту. Воду довести до кипіння і дати охолонути на 10–15 градусів. Залити шипшину і м’яту водою. Залишити на 30–40 хвилин настоюватися. Відцідити. У період загострення пити по 150 мл напою 4 рази на день.
Вживання чаю чинить знеболювальну дію. Прискорює одужання, завдяки підвищенню імунітету. Допомагає полегшити стан при гострому захворюванні. Попереджує рецидиви у разі профілактичного вживання при хронічному циститі.