Десерти з абрикосів і персиків: 12 рецептів з ароматом літа

Десерти з абрикосів і персиків: 12 рецептів з ароматом літа

Абрикосово-персиковий сезон відкрито! Як насолодитись ним сповна? Спробувати нові рецепти. Тим більше, що готувати десерти з абрикосів і персиків дуже приємно. Пропонуємо добірку з 12 смачних і вітамінних рецептів з ароматом літа.

 

Пиріг з абрикосами

Потрібно: абрикоси – 400 г, яйця – 2 шт., кефір – 400 мл, цукор -200 г, борошно – 300 г, ванільний цукор – 1 пакетик, олія – ​​4 ст. л., сода – 1 ч. л., дрібка солі.

Приготування: спершу замісити тісто. Для цього розтерти з цукром яйця, додати соду, сіль і ванільний цукор. Влити кефір і гарненько перемішати. Поступово всипати борошно і розмішати. Форму змастити олією. Вилити тісто і розрівняти. Абрикоси порізати невеликими шматочками і викласти на тісто. Випікати 40 хв. в духовці, розігрітій до 180 градусів.

 

Мармелад з абрикосів

Потрібно: абрикоси – 1 кг, цукор – 500 г, вода – 1 л, желатин – 25 г.

Приготування: видалити з абрикосів кісточки, залити водою (0,5 л) і проварити на середньому вогні до стану м’якості. Протерти абрикосову масу через сито, додати цукор і на повільному вогні варити до уварювання на третину. Отримане пюре охолодити. Желатин розчинити в 0,5 л води. Додати до абрикосового пюре. Довести до кипіння і вилити в форму. Охолодити до кімнатної температури, потім поставити в холодильник до застигання. Нарізати кубиками і посипати цукром. Зберігати в холодильнику, якщо за першу годину після приготування мармелад не буде з’їдений повністю.

 

Пастила з абрикосів

Потрібно: абрикоси – 1 кг, цукор – 800 г, вода.

Приготування: з абрикосів видалити кісточки, повністю залити водою і варити 30 хв. на середньому вогні. Потім воду злити, а м’якоть абрикосів перетерти блендером. Додати в абрикосове пюре цукор і варити на повільному вогні 50 хв. Обов’язково помішувати. Деко застелити папером для випічки і вилити на нього гаряче абрикосове пюре. Повинен вийти шар завтовшки не більш 1 см. Пастилу сушити в духовці при температурі 60 градусів близько 3 годин. Охолодити до кімнатної температури, перевернути і акуратно відокремити від паперу. Нарізати смужками або ромбиками. Зберігати в холодильнику.

 

Абрикосові кекси

Інгредієнти: абрикоси – 400 г, яйця – 2 шт., борошно – 250 г, цукор – 200 г, розпушувач – 0,5 пакетика, ванільний цукор – 0,5 пакетика, олія – ​​100 мл.

Приготування: яйця перетерти з цукром, додати олію і ванільний цукор. З абрикосів видалити кісточки, м’якоть подрібнити за допомогою блендера. Влити абрикосове пюре в тісто, перемішати. Поступово додати борошно і розпушувач. Тісто розкласти по формочках, заповнюючи їх на дві третини. Випікати при температурі 200 градусів 20 хв.

 

Абрикосовий клафуті

Потрібно: абрикоси – 400 г, яйця – 3 шт., борошно – 100 г, цукор – 100 г, молоко – 100 мл,  ванільний цукор – 1 пакетик, масло вершкове – 50 г, дрібка солі.

Приготуваня: абрикоси очистити від кісточок і порізати на невеликі шматочки. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Дно і стінки злегка присипати цукром. Абрикоси викласти в підготовлену форму. Яйця збити з цукром, сіллю і ванільним цукром. Влити молоко. Поступово всипати борошно. Вершкове масло розтопити і додати в тісто. Залити абрикоси тістом і випікати 45 хв. при температурі 180 градусів. Остудити в формі до кімнатної температури, тільки потім виймати.

 

Сирний пиріг з персиками

Потрібно: персики консервовані (або свіжі) – 500 г, яйця – 3 шт., цукор – 100 г, борошно – 100 г, сир – 400 г, сметана – 200 г, масло вершкове – 100 г, розпушувач – 0,5 пакетика, ванільний цукор – 1 пакетик, сік половини лимона, крохмаль – 2 ст. л., кориця – 0,5 ч. л.

Приготування: вершкове масло розтерти з цукром. Додати одне яйце і добре перемішати. Поступово всипати борошно і розпушувач. Замісити тісто. Викласти його в форму для запікання так, щоб утворилися бортики для начинки. Відправити в холодильник. Змішати сир, два яйця, сметану, цукор, ванільний цукор, корицю, крохмаль і сік половини лимона. Збити міксером (або блендером). Вилити начинку в охолоджену основу, а зверху викласти половинки персиків. Випікати при температурі 180 градусів одну годину. Подавати охолодженим.

 

Персиковий коблер з ваніллю

Потрібно: персики – 900 г, яйця – 1 шт., цукор – 100 г, борошно – 100 г, крохмаль – 1 ст. л., вершкове масло – 50 г, ванільний цукор – 0,5 пакетика, розпушувач – 0,25 пакетика, дрібка солі.

Приготування: персики очистити від кісточок і порізати на невеликі шматочки. Додати 25 г цукру, крохмаль і змішати. Залишити на 5 хв., поки цукор не розчиниться. Вершкове масло розтерти з цукром, що залишився. Додати яйце, ванільний цукор, сіль і добре перемішати. Поступово всипати борошно і розпушувач. Перемішати. Персики відправити в форму для випічки. Поверх плодів ложкою викласти тісто. Випікати близько години при температурі 200 градусів. Подавати теплим у формі для випічки. Смачно з кулькою морозива.

 

Мус з персиків

Потрібно: персики – 5 шт., вершки – 400 мл, цукор – 100 г, лимонний сік – 2 ст. л., желатин – 25 г.

Приготування: персики очистити від шкірки і видалити кісточки. 4 персики нарізати невеликими шматочками. Збити в блендері разом з цукром. Отриману масу протерти через сито. Додати лимонний сік і перемішати. Відкласти третину пюре в каструльку і всипати желатин. Підігріти на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Помішувати. Потрібно, щоб желатин розчинився. Отриману масу з’єднати з рештою пюре. Охолодити до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник. Дістати, коли в пюре почнуть утворюватися маленькі грудочки, і перемішати. Вершки збити до твердих піків. Акуратно ввести в персикове пюре і знову збити. На дно формочок або келихів покласти кілька шматочків свіжого персика, викласти мус. Подавати охолодженим.

 

Чізкейк з персиками

Потрібно: персики – 5 шт., персикове желе – 1 упаковка, вершки – 200 мл, цукор – 100 г, сир – 400 г, крихта пісочного печива – 2 склянки, вершкове масло – 50 г.

Приготування: крихту пісочного печива розтерти з розм’якшеним вершковим маслом. Додати 25 г цукру і перемішати. Викласти на дно форми і відправити в холодильник. Вершки збити з цукром, що залишився. Сир перемішати з цукром. Желе розчинити в гарячій воді (води взяти в 2 рази менше, ніж в інструкції). Додати в сирну масу і перемішати. 2 персики дрібно порізати і додати в сирну масу. Акуратно ввести збиті вершки. Перелити начинку в основу пирога і відправити в холодильник на кілька годин. Перед подачею прикрасити скибочками свіжих персиків.

 

Слойки з персиками

Потрібно: персики – 5 шт., яйця – 1 шт., листкове тісто – 500 г, цукрова пудра – 50 г, олія.

Приготування: персики очистити від кісточок і порізати скибочками. Відокремити білки від жовтків. Жовток збити просто так, а білок – з цукром. Тісто нарізати квадратиками приблизно 10 Х 10 см. Персикові скибочки занурити в збитий білок і викласти на серединки квадратиків (по 4). Защипнути краї квадратиків хрест-навхрест. Змастити пиріжки збитим жовтком. Деко змастити олією і викласти слойки. Випікати 20 хв. при температурі 180 градусів.

 

Абрикоси в сиропі на зиму

Потрібно: абрикоси – 1,5 кг, цукор – 1,5 склянки, вода.

Приготування: абрикоси на зиму для цієї заготовки повинні бути щільними. Помийте і очистіть від кісточок. Готовими шматочками заповніть банку. Насипте цукор. Окремо закип’ятіть воду і залийте в банку по «плечики». Накрийте банку кришкою і стерилізуйте 5 хв. від моменту закипання. Після цього закатайте банку.

 

Джем з абрикосів з лимоном

Потрібно: абрикоси – 1,5 кг, цукор – 1,5 кг, лимон – 1,5 шт., вершкове масло – 2 ст. л. Приготування: помийте і очистіть абрикоси, наріжте їх шматочками. Каструлю для варіння рясно змастіть вершковим маслом. Наповніть ємність абрикосами, чергуючи шари з цукром. Вичавіть сік з лимонів. Накрийте посуд кришкою і залиште на 12 годин. Соку буде досить, тому якщо його занадто багато в порівняно з кількістю фруктів, то зайву частину слід злити, адже сік повинен лише покрити абрикоси. Поставте каструлю на повільний вогонь, поки не розчиниться цукор. Це займе приблизно 15-20 хв. Після закипання збільшуйте вогонь і варіть вміст не менше 20 хв. Не забувайте часто перемішувати. Перевірте джем на готовність. Налийте невелику кількість на блюдце і подивіться на ступінь густоти, якщо ви любите густіше, то продовжуйте варити ще 5-10 хв., поки джем не дійде до потрібної консистенції.

 

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"






Loading...



Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

shares