Натуральна кава: історія, факти, переваги

Натуральна кава: історія, факти, переваги

Якій каві ви надаєте перевагу? Напій, приготовлений з обсмажених свіжих зерен кавового дерева, називається натуральною кавою. Це кращий вибір для багатьох шанувальників кави, завдяки неповторному поєднанню смаку, аромату, корисних властивостей. Варто купити натуральну каву в інтернет магазині Kulturrra та оцінити її смакові якості.

Історія походження натуральної кави сягає далекого IX століття. Вперше особливі властивості даного напою відкрили в Ефіопії. Пастух помітив незвичайну бадьорість та енергійність вівець, які скуштували ягоди кавового дерева. Спочатку кава використовувалася у свіжому вигляді, потім її почали обсмажувати і перемелювати для зручнішого приготування напою, а популярність кавових зерен поширилася.

Те, що ви не знали про каву: натуральна VS розчинна

Є перелік цікавих фактів про натуральну каву.

  1. Так, кавове дерево досягає рекордної висоти 10 м, зростає по всьому світу в тропічних, субтропічних регіонах.
  2. Саме слово «кава» має арабське коріння «qahwah», що у перекладі означає «збуджуючий напій». Кофеїн, що міститься в каві, стимулює ЦНС, допомагаючи тривалий час не спати.
  3. Перше місце у світовому виробництві кави посідає Бразилія, а друге – Колумбія.

Розглянемо 5 відмінностей між натуральною та розчинною кавою.

  1. Висока якість натуральної: кава виготовляється зі свіжих зерен, а розчинна містить добавки, ароматизатори штучного характеру.
  2. Кава натуральна відрізняється насиченим, глибоким смаком, чудовим ароматом – у той же час розчинній притаманний більш простий смак.
  3. Натуральна багатий на антиоксиданти, інші корисні речовини, які позитивно впливають на здоров’я.
  4. Обробка натуральної кави більш ретельна: перед приготуванням необхідно помолоти або використовувати кавовий апарат. Розчинна готується простіше: досить додати гарячої води.
  5. Виробництво розчинної кави вимагатиме більше енергії, пакувальних матеріалів, що залишає значний негативний екологічний слід.

Пийте та будьте здорові!

Натуральна кава має низку переваг для здоров’я.

  1. Містить антиоксиданти, що захищають організм від впливу вільних радикалів, знижуючи ризик розвитку онкологічних захворювань серцево-судинної системи.
  2. Завдяки вмісту кофеїну підвищується енергія та фізична активність.
  3. Дослідження свідчать, що регулярне вживання кави дозволяє знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера, Паркінсона, діабету.
  4. Кава допомагає боротися з депресією, покращуючи настрій.

Розмаїття натуральної кави на сайті https://kulturrra.coffee/ дозволяє вибрати відповідний сорт з урахуванням власних вподобань. Незважаючи на більш високу вартість, багато споживачів віддають перевагу саме натуральній каві. Її вартість залежить від наступних факторів: популярність бренду, походження зерен, методи обробки та вирощування, сертифікати. Пийте каву і будьте бадьорі, здорові!

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *