Ми звикли бачити його в безлічі страв, а не впізнати його насичений смак просто неможливо. Але чи замислювалися ви про те, яку користь цей продукт може принести нашому організму?
Рівень вітаміну С в болгарському перці навіть вищий, ніж у лимоні й чорній смородині. Також в болгарському перці міститься аскорбінова кислота і вітамін Р. Ці два вітаміни в комплексі благотворно впливають на серцево-судинну систему і допомагають зміцнити судини.
Користь болгарського перцю полягає також в тому, що в цьому овочі присутня велика кількість мікроелементів, таких як калій, кальцій, йод, фосфор, натрій, цинк і магній. Всі ці речовини допомагають запобігти розвитку анемії і мають імуностимулюючу дію.
У болгарському перці міститься велика кількість провітаміну А, який допомагає стабілізувати зір, покращує ріст волосся, а також благотворно впливає на нашу шкіру;
Тим, хто не з чуток знає, що таке депресія, неврози, безсоння і занепад сил, слід ввести болгарський перець в свій щоденний раціон. Ці симптоми виникають внаслідок нестачі в організмі вітамінів В1, В2, В6 і РР, яких багато в болгарському перці. Всі ці вітаміни також необхідні при лікуванні цукрового діабету;
Багато фармацевтичних компаній використовують екстракт болгарського перцю в складі мазей і пластирів для лікування радикуліту, невралгії і артриту.
У всіх видах стручкового перцю міститься алкалоїд капсаїцин, який допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози. Крім того, розріджує кров і знижує артеріальний тиск.