Правила для мікрохвильовки. З якими продуктами варто бути обережними

Правила для мікрохвильовки. З якими продуктами варто бути обережними

Коли потрібно щось приготувати, кожній людині хочеться заощадити якнайбільше свого часу. Тому ми часто використовуємо мікрохвильову піч. Але потрібно бути обережним: не все підходить для мікрохвильовки.

Отже, ніколи не варто класти в мікрохвильовку такий продукт, як яйця. Якщо ви це зробите, приблизно через 30 секунд вам доведеться чистити всю піч, оскільки яйце просто вибухне. Це відбувається тому, що пара всередині шкаралупи занадто швидко нагріває внутрішню частину продукту.

Далі – виноград. Він також може вибухнути, якщо покласти його в мікрохвильовку і натиснути кнопку «пуск».

У жодному разі не слід класти в піч щось металеве. Інакше ви одержите іскри і дим. Це може ще й зруйнувати прилад, тарілку й усе, що ви поклали для розігріву.

Також не потрібно намагатися класти туди пінопласт. Він може утворити стирольний газ, який викликає рак, і хімічні речовини, які потраплять в їжу і викличуть проблеми з ендокринною системою.

Не варто намагатися нагрівати їжу в паперових пакетах. Вони можуть легко загорітися. Є ймовірність, що будь-яке чорнило, надруковане на папері, може всотатися в їжу.

Деякі пластикові контейнери. Якщо ви хочете уникнути можливого отруєння хімречовинами, краще не використовуйте такі речі для готування їжі в мікрохвильовці.

Для цього побутового приладу не підійдуть і термокружки. Вони також можуть викликати схожі проблеми, які описані вище, і зробити чай або каву не дуже смачними.

І ніколи не намагайтеся запустити мікрохвильову піч, якщо там немає нічого, оскільки спосіб роботи мікрохвильовки полягає у вивільненні низьких рівнів випромінювання (мікрохвиль) для нагрівання їжі.

Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *