Що краще: магазинний або домашній м’який сир?

Що краще: магазинний або домашній м’який сир?

М’який розсільний сир — корисний і дуже смачний продукт, багатий мінералами і білком. Його радять вживати дітям, вагітним жінкам, спортсменам, усім, хто піклується про своє здоров’я. Знайти фету або бринзу на полицях магазинів не складає труднощів, але чи завжди корисний цей кисломолочний продукт або він має протипоказання?

 

Щоб відповісти на це питання, досить подивитися на етикетку із складом сиру. Якщо на ній є добавки (рослинний жир, загусник, ароматизатор), такі компоненти можуть бути шкідливими і навіть небезпечними. Великий термін придатності вказує на наявність консервантів і значної кількості солі, що також не є позитивною характеристикою. Саме тому продовжує рости популярність натуральної кисломолочної продукції. Компанія ВІВО пропонує спеціальні закваски, відповідні для домашнього сироваріння. закваска для розсільних сирів VIVO зручна у застосуванні та має низьку ціну з доставкою по Україні.

 

Як отримати на звичайній кухні кращий сир розсолу

 

Натуральний м’який сир можна готувати з незбираного коров’ячого, козячого та овечого молока і їх суміші. Це дозволяє отримати готовий продукт з неповторним смаком і бажаною жирністю. Для 1-2 кг сиру досить використати всього один пакетик закваски від VIVO. Вона має у своєму складі бактерії і спеціальний фермент, завдяки якому утворюється сирне зерно.

 

Готовий продукт можна отримати без використання додаткового устаткування за 5 кроків:

 

  1. Пастеризувати домашнє молоко, але не кип’ятити. Остудити до температури 35-37 градусів.
  2. Закваску змішати з невеликою кількістю води, ввести в молоко і залишити для ферментації на 1 годину.
  3. Ємність з молоком треба укутати для підтримки постійної температури. Готовий згусток розрізати на невеликі шматки і залишити на 10 хвилин, щоб відокремилася сироватка.
  4. Після закінчення цього часу за допомогою шумівки обережно перемішати масу. Викласти готове сирне зерно на марлю для фільтрації. Сироватку треба залишити!
  5. Перекласти м’який сир у форму і витримати ще 12-14 годин при кімнатній температурі.

 

Готову фету і прісну бризну можна вживати відразу або опустити в солону сироватку для тривалішого зберігання. З цією метою її треба нагрівати до 70 градусів, додати сіль в розрахунку 200 г на 1 літр рідини і остудити до кімнатної температури.

 

Чим домашній сир краще магазинного

 

Натуральні розсільні сири містять багато білку, кальцію, заліза і вітамінів групи В. Цей досить калорійний, але легкозасвоюваний продукт, можна давати навіть маленьким дітям. Такий делікатес, приготований вдома, має гарантовану свіжість і не містить ніяких хімічних добавок. Завдяки використанню ферменту кисломолочний згусток не піддається температурній дії, тобто в сирі зберігаються усі корисні речовини. Із заквасками від ВІВО легко освоїти основи сироваріння, і підтримувати здоров’я всієї сім’ї!

 

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"






Loading...



Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

shares