Які продукти найчастіше підробляють?

Які продукти найчастіше підробляють?

В Україні найчастіше підробляють вершкове масло і згущене молоко. У цих продуктах молочний жир замінюють на рослинний. У вареній ковбасі та сосисках м’ясо замінюють соєю. Високий рівень підробок міститься і серед сирів. Про це розповів голова правління науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» Валентин Безрукий у коментарі «УНН». Вершкове масло – один із найбільш фальсифікованих продуктів. Також на ринку майже не залишилося натурального згущеного молока. А під виглядом кефіру часто продають звичайний йогурт. Фальсифікують тверді сири, і навіть ті, що продаються у великих супермаркетах. Дорожчі сорти сиру фальсифікують частіше, ніж дешевші. Чим складніший продукт і чим більше у його складі компонентів, тим легше його фальсифікувати.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *