На Тернопільщині – найдешевші крупи в Україні

А найдорожчі – у Києві.

«Ми порахували вартість кілограму рису, гречки, манки, ячмінної крупи і пшона, макаронів, борошна, цукру й літр олії. За цей набір кияни платять 187 гривень. У Тернопільській області він коштує 154 гривні», – написав у «Фейсбук» директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Водночас, найдорожчу соняшникову олію продають на Закарпатті – 37,5 грн/л. Найдешевшу – у Тернопільській області – 33 грн/л. У Київській обл. найдорожчий цукор по Україні – 16,8 грн/кг, у Тернопільській – найдешевший – 12,1 грн/кг.

«Макарони у Чернівецькій області коштують 22,1 гривні за кілограм. У Тернопільській – 15,1. Кілограм борошна найдорожче продають у Києві – 12,6 гривень. Найдешевше – у Дніпропетровській області – 10,1 гривень.

Пшоно у Волинській області коштує 28,7 гривень за кілограм, у Тернопільській – 22,4.

Найдорожча гречка у Київській області – 20,8 гривень. Найдешевша – у Тернопільській та Рівненській областях – кілограм продають по 14,4 гривень», – пише Дорошенко.

Найдорожче рис коштує на Закарпатті – 27 грн/кг. Найдешевше – у Дніпропетровській області – 21,8 грн/кг.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *